Mursko Središće: Članovi udruga, djelatnici gradskog poduzeća i brojni građani pridružili se zelenoj čistki

Po drugi put ove godine Grad Mursko Središće uključio se u nacionalnu kampanju zaštite okoliša zelena čistka 2021. koja se održala danas, subota 18. rujna.

Ovoj hvale vrijednoj inicijativi pridružili su se brojni članovi udruga, djelatnici gradskog komunalnog poduzeća, članovi mjesnog odbora i brojni građani.

Grad ima sve uvjete za adekvatno odlaganje otpada od mogućnosti korištenja smeđih kanti, vrši se selekcija otpada, mogućnost odvoza glomaznog otpada, reciklažno dvorište, izgrađena je kompostana i nema razloga da se smeće baca u prirodu.

Gradonačelnik Dražen Srpak pozdravio je sve koji su se aktivno uključili u akciju, te ponovo naglasio da je zadaća svih građana savjesno voditi brigu o zaštiti i očuvanju okoliša za sve nas i generacije koje slijede a onima koji ne žele poštovati komunalni red treba izricati kazne.

Na niz kolegija gradonačelnika i Gradskim vijećima pozivali su se građani da prijavljuju osobe koje odbacuju smeće te je gradonačelnik ujedno naložio komunalnom redarstvu da se počinitelji obavezno kažnjavaju.

Komunalni redar i predstavnici Mjesnih odbora prethodno su obišli svoja naselja i šumarke oko naselja, te odredili točke kojima je potrebno pridati najviše pažnje. Podijeljeni u skupine, građani su počistili teren.

Osim samog čišćenja smeća, smisao je akcije probuditi ekološku svijest kod građana i spriječiti ili svesti na minimum daljnja zagađenja. Gradonačelnik Dražen Srpak pozdravio je sve koji su se ponovno aktivno uključili u akciju, te naglasio da je zadaća svih građana prijaviti svako nesavjesno odlaganje smeća ili paljenje istog

Pamo sve građane da prijavljuju nesavjesno odlaganje smeća, kao i svako smeće na koje naiđu prilikom šetnje, vožnje, radova u polju ili bilo kojom drugom prilikom. Suradnjom građana i gradskih komunalnih službi osigurat ćemo lijep i čist okoliš, za nas i za generacije koje dolaze.

(Grad Mursko Središće)

 

 

Ostavi komentar