MURID otvara svoju podružnicu u Murskom Središću!

Grad Mursko Središće šalje priopćenje za medije koje u nastavku u cijelosti objavljujemo.

Pokazatelj razvoja zajednice elementi su brige za potrebite, kako za straije i nemoćne tako za djecu i mlade obitelji koji čine budućnost naše zajednice.

Rana intervencija je usluga koja se najkasnije  krenula razvijati u Republici Hrvatskoj  a govori o potrebi ranog otkrivanja razvojnih rizika i razvojnih odstupanja kod male djece.

Godinama su se teškoće otkrivale tek polaskom djeteta u školu, a od kako u Međimurskoj županiji postoji MURID Međimurska udruga za ranu intervenciju u djetinjstvu rana intervencija u ovom kraju Hrvatske postala pravovremena, stručna i kvalitetna i upravo u razdoblju ranog djetinstva kako i treba biti. Grad Mursko Središće godinama već podržava razvoj MURIDa koji je postao primjer dobre prakse rane intervencije u ovom kraju Europe.

Mnoga djeca iz područja grada upravo su u ovoj udruzi dijagnosticirana i obuhvaćena stručnim rehabilitacijskim tretmanima koji im omogućavaju maksimalni razvoj i napredak s ciljem pune integracije u društvo.

Briga za djecu nedjeljiva je od brige za roditelje, a glavna briga za roditelje je maksimalna podrška šire obitelji i kompletne zajednice u kojoj žive. Upravo iz tog razloga MURID je pokrenuo inicijativu pružanja svojih usluga na području Murskog Središća kako bi se usluge približile djeci i roditeljima u zajednici u kojoj žive te kako bi se podrška u integraciji u  zajednici, u redoviti predškolski i školski sustav odvijala upravo u mjestu življenja djeteta.

Zahvaljujući socijalnoj osjetljivosti ove zajednice i gradonačelnika Murskog Središća gospodina Dražena Srpaka, MURID vođen svojom izvršnom direktoricom Silvijom Puckom koja i sama potječe iz područja ovog grada te Grad pokrenuli su inicijativu stvaranja prve MURIDove dislocirane podružnice u Murskom Središću. U planu je da se do kraja ove godine opremi prostor MURIDa u jednoj od prostorija za udruge u sklopu Centra za kulturu „Rudar“ Mursko Središće u kojem će se zaposliti logopedi i edukacijski rehabilitator s ciljem pružanja usluga savjetovanja, dijagnostike i rane intervencije za djecu te podršku roditeljima i stručnjacima iz odgojno-obrazovnih područja iz ovog kraja Međimurja.

Još jedan inovativni iskorak, standard kvalitete i dokaz zašto je Grad Mursko Središće – grad prijatelj djece  krenuo  u provedbom s ciljem njegovanja odnosa prema najmanjima jer Međimurje je zajednica koja brine, a Grad Mursko Središće jedan od primjera jedinica lokalne samouprave koje brinu!

 

Ostavi komentar