Monika Sobočan iz Gospodarske škole Čakovec: – Hit su žarke boje i cvijeće intenzivnog mirisa

Učenica Monika Sobočan (u prvom redu u sredini) s međunarodnim žirijem
Učenica Monika Sobočan (u prvom redu u sredini) s međunarodnim žirijem

Cvjećari Gospodarske škole Čakovec svog tijekom trogodišnjeg obrazovanja često odlaze na stručna usavršavanja. Tako su nedavno učenice Monika Sobočan i Dunja Horvat s profesoricama Karmelom Radošević i Ljiljanom Škrobar bile na stručnom usavršavanju u Biotehniškom centru Naklo u Sloveniji. Novim trendovima u floristici, i aranžiranju proljetnih aranžmana i modernih cvjetnih instalacija poučavali su ih poznati nizozemski floristi Jack van der Ende i Eric Pannenborg. Hit proljetne sezone 2018. su žarke boje i cvijeće intenzivnog mirisa.

instalacija učenica Monike Soboča

Monikini “zaljubljeni cvjetovi”

U natjecateljskom dijelu usavršavanja učenici su oblikovali instalacije na zadanu temu “Zaljubljeni cvjetovi”. Međunarodni žiri ocjenjivao je tehniku izrade, kompoziciju i kreativnost. U konkurenciji većinom slovenskih cvjećara učenika pobijedila je Monika Sobočan, učenica Gospodarske škole Čakovec. Njezina cvjetna zaljubljena priča nastala je tako da je oblikovala instalaciju s kuglom od stiropora prekrivenu listovima masline, koje je aranžirala s dvije mini orhideje.

Monikin talent kreiranja instalacija veće je nagrađen ove školske godine kada je na Međunarodnom natjecanju učenika zanimanja cvjećar održanom u sklopu izložbe “Barok, glazba, cvijeće” u Varaždinu također osvojila prvo mjesto.

 

 

foto: arhiva Gospodarska škola Čakovec

Dio atmosfere iz Biotehniškog centra Nakl pogledajte u nastavku:

 Učenice Monika Sobočan i Dunja Horvat 
Na usavršavanju su bile učenice Monika Sobočan i Dunja Horvat

Gospodarska škola Čakovec 

Ostavi komentar