Mladi par iz Kotoribe vratio se iskonskoj poljoprivrednoj proizvodnji

Matija Habuš i Lucija Kalšan

Matija Habuš iz Kotoribe sa svojom partnericom, vršnjakinjom Lucijom Kalšan iz Preloga, registrirao je, lani u Kotoribi, obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo s 4,6 ha zemljišta na kojem trenutno uzgaja češnjak i konoplju a nanovo i heljdu. Par živi za tu zemlju, izrazito su joj posvećeni i trenutno im je ona i njeni plodovi jedini izvor prihoda. 

Njihova priča počinje nakon studentskog života u Zagrebu. On je studirao rudarstvo, a ona geologiju. Najprije su se otisnuli u svijet. Dvije su godine intenzivno putovali i radili u voćnjacima kivija i jabuka, vinogradima, plantažama organskog voća i povrća.

U Australiji su podizali ograde od 15-ak kilometara da klokani sve ne pojedu, radili su na house sittingu gotovo samoodrživog imanja, otkrivali za njih nove, a u biti stare načine suživota s prirodom, iscjeljivanja i učenja. Poslije 5 kontinenata i 40 zemalja probudila se i u njima želja za promjenom koja je nužna te povratku zemlji.

Što rade i što to znači povratak iskonskoj poljoprivrednoj proizvodnji pročitajte u novom broju Međimurskih novina koji je u prodaji od petka, 18. rujna.

Ostavi komentar