Mladi nisu zainteresirani za izradu licitarskih srca

Vrijeme je proščenja. A sam spomen na prošćenje u svima budi asocijaciju na medenjake, licitarska srca, babike i konjeke i naravno gverc. Posebno je to nekad bilo interesantno djeci jer su ti “kolače” jestivi, a još su bili iscrtani šarenenim bojama, imali su na sebi ogledalca i slikice. Oni pak stariji, nisu mogli “od meše dimo” ako nisu probali gverc, bilo alkoholni ili bezalkoholni.

Kako se izrađuju licitarska srca, kako se cifraju te ima li kruha u tom poslu danas, razgovarali smo sa posljednjom donjomeđimurskom licitarkom, Nadom Lukša iz Donjeg Vidovca. Što nam je sve ispričala donosimo u novom broju Međimurskih novina koje su u prodaji od petka, 26. lipnja.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE