Županijska bolnica Čakovec opet se našla u središtu pozornosti zbog funkcionalnog spajanja zdravstvenih ustanova. Predsjednik Skupštine i međimurskog SDP-a Mladen Novak tu je temu skinuo s dnevnog reda zadnje sjednice županijske skupštine, jer sumnja da se na mala vrata pokušava provući spajanje s varaždinskom bolnicom. Glavna zamjerka predsjednika Skupštine je što o toj točki dnevnog reda nisu za vijećnike bili pripremljeni nikakvi popratni materijali.

Nije tome išlo ni u prilog pomalo nejasno objašnjenje međimurskog župana Matije Posavca koji je govorio o uvođenju neke vrste koordinacije unutar zdravstvenih ustanova u Međimurskoj županiji i Zavodu za hitnu medicinu u toj koordinacijskoj ulozi.

O spajanju zdravstvenih ustanova vijećnici nisu imali pojma

Svrha točke dnevnog reda bila je da Županijska skupština blagoslovi odluku o funkcionalnoj integraciji zdravstvenog sustava na području Međimurske županije, ali bez ikakvih pisanih materijala o sadržaju te integracije, kazao je u razgovoru za naše novine povodom ovog ranije nikad viđenog slučaja.

Više o svemu pročitajte u tiskanom izdanju Međimurskih novina koje od danas možete nabaviti na prodajnim mjestima diljem Međimurja. 

Ostavi komentar