Mladen Novak smijenjen, međimurski SDP dobiva povjerenika

Mladen Novak
Mladen Novak pod suspenzijom.

Iz drugog pokušaja u četvrtak je Županijski odbor SDP-a s čelnog mjesta smijenio Mladena Novaka, dosadašnjeg predsjednika SDP-a, kako doznajemo iz izvora bliskih stranci. Službeno se o tome još nitko nije oglasio.

Županijski odbor je prihvatio prethodni  zaključak Predsjedništva županijske organizacije SDP-a da se prema Mladenu Novaku pokrene stegovni postupak suspenzije, mjere privremenog oduzimanja prava na obnašanje svih funkcija i članskih prava u SDPH na dvije godine.

Mladen Novak ima se pravo žaliti na ovu odluku središnjici stranke.

Smjenu Mladena Novaka prihvatilo je u četvrtak u Zasadbregu od 39 nazočnih članova Županijskog odbora njih 20, 18 je bilo protiv, dok je 1 bio suzdržan. Puni sastav županijskog odbora SDP-a broji 42 člana.

Omjer glasova govori o dubokoj podjeli u županijskoj organizaciji SDP-a, o čemu pišemo u aktualnom tiskanom broju Međimurskih novina od ovog petka.

Slijedi imenovanje povjerenika županijske organizacije o čemu odlučuje središnjica u Zagrebu. Imenovanje povjerenika treba se  odigrati vrlo brzo radi priprema stranke za parlamentarne izbore tim više što već u ponedjeljak raspušta Sabor, a međimurski SDP izbore dočekuje u nikad gorem stanju.

Ostavi komentar