Mladen Novak predsjednik Skupštine i Matija Posavec rastali se na kraju mandata kao ogorčeni “bračni” partneri

Mladen Novak i Matija Posavec rastanak na kraju mandata na gorak način.

Koalicija ili partneri na projektu, ma kako se zvao interesni odnos između Mladena Novaka, predsjednika Skupštine Međimurske županije i župana Matije Posavca na kraju mandata ove vlasti završio je kao razvod ogorčenih bračnih partnera.

Ničim izazvan prije Skupštine Međimurske županije Mladen Novak je čestitao Matiji Posavcu na osnivanju stranke s imenom i prezimenom, a onda sarkastično dodao da mu želi da bude najuspješniji u onim strankama koje nose imena svojih osnivača Ivana Pernara i višestrukog osumnjičenika, Bog mu grijehe oprosti Milana Bandića. Kazao je da to govori zato što novu stranku prate prijelazi.

– Imamo tako zanimljivu situaciju u Svetoj Mariji gdje je cijeli ogranak HSS izašao iz stranke i pristupio Nezavisnoj listi Matije Posavca. Za to postoji i pozadina. Peta točka dnevnog reda izaziva sumnju, a da je to 5 milijuna kuna određeno za dvoranu u Svetoj Mariji. Tamo temelji za dvoranu stoje već 10 godina, a Matija Posavec je 8 godina župan pa ovaj tajming izaziva posebnu sumnju da je možda na djelu politička korupcija. Ovim putem pozivam nadležne institucije da to istraže da ne ostanu repovi iza toga i problemi u budućnosti, rekao je Novak.

– Svjestan sam da su izbori i da se pojavljuju hrpe lažnih profila na društvenim mrežama, uništava javna imovina grafitima, međutim treba držati dostojanstvo i razinu političke i ljudske kulture. Hvala predsjedniku na čestitki za stranku, no  rekao je nešto što ni ja ne znam, a trebao bih znati ako je netko pristupio mojoj stranci. To što je rekao predsjednik Skupštine je potpuna laž i lako provjerljiva. Apsolutno odbacujem svaku pomisao na to, poručio je Matija Posavec.

 

Ostavi komentar