13.9 C
Čakovec
Utorak, 5 rujna, 2023

Mlade obitelji ne zanimaju veliki grunti, već blizina vrtića i škole

Glavni kriteriji za odabir mjesta življenja mladih obitelji su blizina jaslica i vrtića, škole, komunalna opremljenost mjesta i povoljne cijene gradilišta ili stambenog kvadrata u manjim zgradama, kao i blizina radnog mjesta.

Polako, ali nepovratno mijenja se vizura međimurskih naselja, iz ruralnog prema urbanom načinu života. Ne živi se više jednom nogom na poljoprivredi, a drugom u poduzeću, što je promijenilo i stambene potrebe mladih. Njih ne zanimaju veliki grunti, nisu im potrebne gospodarske zgrade. Dovoljno im je malo zelenila oko kuće ili sve popularnijih kuća u nizu.

Općine i manji gradovi shvatili su taj trend i “zajahali” taj novi val u nastojanju da mlade zadrže na svom području. Pronalaze načine kako starim neprivlačnim gruntima u mjesnim jezgrama dati novu vizuru, a mladima omogućiti povoljniju gradnju. Naime, današnje generacije žele živjeti u ugodnom okruženju, bez podrtina u svom susjedstvu. Poticaji za kupnju ili rušenje starih nekretnina bili su pravi pogodak svugdje gdje su uvedeni.

Gdje se gradi po Međimurju, ali izvan Čakovca, istražili smo u novom broju  Međimurskih novina koje su u prodaji od petka, 3. veljače.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
610SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE