MLADA VALENTINA ZADRAVEC iz Preseke očarava svojim prekrasnim glasom!

Valentina Zadravec
Valentina Zadravec

Gornji Mihaljevec poznat je kao mjesto u kojem su rođeni i odrasli mnogi, danas poznati, glazbenici. Na jednom od općinskih događanja imali smo prilike čuti prekrasan glas mlade pjevačice još nepoznate javnosti, a pred kojom je još cijela budućnost te smo je htjeli pobliže predstaviti. Njezino je ime Valentina Zadravec i dolazi iz Preseke.

*Kada i kako je krenula priča s pjevanjem?

Sjećam se da sam još od malih nogu doma pjevušila uz radio. Prvo ozbiljnije pjevanje je počelo u crkvenom zboru u mojoj Župi sv. Katarine u Gornjem Mihaljevcu, a nekoliko godina kasnije upisala sam glazbenu školu Suita u Nedelišću. Tamo sam provela punih 5 godina te se razvijala pod vodstvom profesora Damira Rodigera. U mojoj obitelji nažalost nitko ne pjeva, iako ponekad znam čuti svoju baku kako pjevuši dok kuha ručak i moram reći da joj dobro ide!

*Kakvu glazbu najviše voliš slušati u svoje slobodno vrijeme?

Kako odrastam, tako se i moji glazbeni ukusi mijenjaju i stalno me privlači nešto drugo. Trenutno sam najviše usmjerena prema jazz, soul, blues i rock glazbi. Također, ‘zaluđena sam’ obradama hrvatskih pjesama na emisiji ‘A-strana’, koju obavezno pratim svake subote na HTV-u.

*Koji su ti hrvatski pjevači najdraži, a koji su to strani pjevači?

Od hrvatskih pjevača bi izdvojila Massima, Gibonnija, Josipu Lisac te Ninu Badrić, dok je stranih nešto više: Aretha Franklin, Adele, Tina Turner, Ella Fitzgerald, Nina Simone, Ray Charles, Ben E.King, Eric Clapton, grupa Queen. Omiljene pjesme nemam, ali pjesma koja mi je jako draga, jer je to pjesma koju sam izvela na prvom javnom nastupu, je Gibonnijeva Tempera.

*Čime se još baviš u svoje slobodno vrijeme?

U slobodno vrijeme volontiram u Centru za edukaciju i savjetovanje „Sunce“, učim hrvatski znakovni jezik, planinarim i putujem te, naravno, uvijek volim otići na neki dobar koncert, svirku.

Prioritet joj je završiti pedagogiju i muzeologiju

*Što studiraš i kako je odluka pala baš na taj odabir studija?

Studentica sam 1. godine diplomskog studija pedagogije i muzeologije na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Vrlo sam zadovoljna studijem. Već sam na početku srednje škole znala da ću se usmjeriti prema društvenim znanostima, a kako me sve više privlačio rad s djecom i mladima, odlučila sam se onda podrobnije upoznati s izvođenjem odgojno-obrazovnog procesa i načinima kako ga modificirati i prilagoditi potrebama učenika.

I studij muzeologije, kojega sam upisala tek sada – na diplomskoj razini i još se upoznajem s njime, me veseli. Ne znam u kojem će me smjeru odvesti, ali područje koje me unutar njega trenutno najviše zanima je muzejska pedagogija,  posebice, kako djeci i mladima učiniti zanimljivim sadržaje muzeja.

Moji planovi za budućnost su trenutno prvenstveno usmjereni na fakultet i završetak studija, a paralelno s time voljela bih se puno intenzivnije baviti glazbom i maksimalno iskoristiti talent koji mi je dan. Otvorena sam za suradnju s kvalitetnim izvođačima glazbe te bi mi bilo iznimno drago da se negdje profiliram.

 

 

Ostavi komentar