Mlada tenisačica Tamara Balent niže uspjehe na terenu

Tamara Balent, članica TK Prelog sudjelovala je na jednom od najvećih turnira na svijetu za djecu uzrasta do 10 godina – 22. Smrikva Bowl-u.

Radi se o turniru na koji dolaze djeca iz cijeloga svijeta. Tako su i ove godine bili predstavnici iz Japana, Tajvana, Tajlanda, Australije, SAD-a, Egipta, Kine, Bolivije, Izraela te država Europe.

tb1

Turnir se po 22. put održao u malom istarskom mjestu Štinjan.

tb2

  • Sama pozivnica na ovakav turnir za Tamaru, kao i cijeli Tenis klub Prelog predstavlja ogroman uspjeh. Što se tiče samog nastupa možemo biti zadovoljni jer je Tamara pokazala da se može nositi sa najboljim svjetskim igračicama svog uzrasta. Tako je u 1.kolu glavnog turnira nakon velike borbe poražena od Slovenke sa 2-4, 4-2 i 6-10 u tie breku trećeg seta (iako je imala vodstvo od 5-1). Nakon tog poraza Tamara je igrala u utješnoj skupini te u prvom kolu pobijedila Britanku sa 6-3 da bi u drugom kolu bila zaustavljena od Egipćanke iako je i u tom meču imala svoje prilike. Sve u svemu za jedan mali klub koji se tek posljednjih godina počeo ubrzano razvijati sasvim solidan nastup. Za Tamaru je ovo bilo prije svega neprocjenjivo iskustvo te možemo očekivati još pregršt dobrih rezultata u budućnosti, otkrio nam je i pohvalio Zlatko Filipić, predsjednik TK Prelog.

tb4

Valja napomenuti da je Hrvatsku osim Tamare Balent zastupalo još šest igračica te da su također sve one završile u utješnom turniru. To samo pokazuje o kakvom se kvalitetnom turniru radi.

tb3

Ostavi komentar