Mlada slikarica velikog opusa

Putujuća izložba sakralnog karaktera mlade čakovečke akademske slikarice Eve Vukine gostuje u njezinom rodnom gradu Čakovcu. Muzej Međimurja jedanaesta je od ukupno četrnaest galerija diljem Hrvatske u kojima se Eva ovom izložbom predstavlja. Izložba je krenula na svoj put u mjesecu svibnju 2020. u Križevcima, a završit će u listopadu 2021. u Karlovcu. Izložba broji četrdesetak slika hrvatskih svataca i blaženika u tri različite tehnike: akrilu, akvarelu i olovci. Organizator izložbe je Antun Sente ml., rektor Nacionalnog svetišta sv. Josipa u Karlovcu, a kustos izložbe je likovni kritičar Stanko Špoljarić.

Biografija:

Eva Vukina rođena je 20. travnja 1993. u Čakovcu. Nakon osnovne škole završila je Drugu gimnaziju u Varaždinu, opći smjer. Tijekom srednjoškolskog obrazovanja bila je članica Likovnog udruženja Čakovec gdje je polazila satove crtanja i slikanja. Nakon gimnazije godine 2012. upisala je Akademiju primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci, smjer primijenjenih umjetnosti, odsjek slikarstvo. Godine 2016. upisala je diplomski studij s temom „Portret – transformacija fizičkog u duhovno“. Diplomirala je 6. rujna 2018. godine na diplomskom sveučilišnom studiju primijenjenih umjetnosti te stekla akademski naziv magistra primijenjenih umjetnosti.

U glazbenom dijelu programa nastupila je obitelj Vukina, a voditeljica programa bila je ravnateljica Muzeja Međimurja Čakovec Maša Hrustek Sobočan a izložbu je otvorio župan Matija Posavec.

Izložba je suvremeni likovni prikaz najvećih hrvatskih duhovnih velikana koje je autorica oblikovala za 12. Dane hrvatskih svetaca i blaženika u Križevcima krajem svibnja prošle godine. Izložba je nakon Križevaca putovala u više hrvatskih sredina.

Galeriju pogledajte ovdje (Eva Vukina)

Ostavi komentar