Mještanima Strahoninca stiže brži internet

Nakon provedenog postupka bagatelne nabave i odabira najpovoljnijeg ponuđača potpisan je ugovor između tvrtke Eco net d.o.o. iz Gornjeg Kućana i Općine Strahoninec za izgradnju svjetlovodne distribucijske mreže (SDM) u Općini Strahoninec.

Ugovor su potpisali načelnik Franjo Lehkec u ime investitora i Dejan Korent u ime izvođača. Vrijednost radova iznosi 497.509,26 kn, a koje će snositi u 50% iznosa Općina Strahoninec, a 50% izvođač radova, te će se na taj način dijeliti i prihodi. Isplativost investicije očekuje se kroz 4 godine, te će prihodi biti u potpunosti od Općine Strahoninec.

U naselju Strahoninec završetak radova očekuje se do kraja ove godine, dok će u zaseoku Poleve radovi biti završeni do 1.6. iduće godine. Općina će svakom domaćinstvu financirati priključak na optičku mrežu. Osim bržeg Interneta situacija se za krajnjeg korisnika, koji imaju važeće ugovore s nekim operaterom, ne mijenja. Do sada je bilo puno pritužbi mještana da pojedine ulice imaju jako loše i spore veze. Najmodernijom infrastrukturom svi će moći koristiti najmodernije tehnologije. Mještani ništa ne plaćaju Općini već pružatelji usluga (poput T-coma, VIP-a, Iskona i sl.) plaćaju tvrtki Eco net d.o.o. naknadu za korištenje mreže, od čega će 50% biti proslijeđeno Općini čime se ostvaruje povrat ulaganja.

Ovih dana stanovnici Strahoninca dobit će na svoje adrese Upitnike s uputama za izgradnju
priključaka, kazao je načelnik Franjo Lehkec.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE