Mještani Kotoribe žale se na sustavno narušavanje javnog reda i mira

kotoriba (1)
Ulica Josipa bana Jelačića u Kotoribi

Narušavanje javnog reda i mira u Kotoribi nije od jučer i policija je i te kako svjesna tog problema. No, jedno je evidentiranje prekršitelja, a sasvim je drugo i sankcionirati ih. Naime, kako i sam načelnik općine Ljubomir Grgec često spominje, policija odradi svoj posao, sprovede počinitelja, ali sudstvo ne odradi svoj posao.

– Problemi se javljaju u ulicama Josipa bana Jelačića, Matije Gupca i Trećeg maja, iza stare škole. Pušta se glasna glazba, baca se smeće u okolna dvorišta. Zovemo policiju, ali kad dođu glazba utihne i nakon njihova odlaska sve je po starom. I ne samo to, već nam  prijavljeni sugrađani potom ulaze u dvorišta i prijete, zato se bojimo, rekla je Kotoripčanka koja nam se obratila u ime većeg broja susjeda.

Nije u pitanju samo galama, drsko ponašanje i izravne prijetnje, već je tu i oružje jer se svako malo čuje pucnjava po naselju. Zbog prijetnji koje dobivaju, nitko od njih ne usudi se javno progovoriti, već samo anonimno.

Priču Kotoripčana i napore policije da uvede mir donosimo u novom broju Međimurskih novina koji je u prodaji od petka, 30. listopada.

Ostavi komentar