4.4 C
Čakovec
Utorak, 16 travnja, 2024

Mještani Donje Dubrave bune se protiv glasnih topova koji im ometaju san

Mještani Donje Dubrave bune se protiv glasnih topova koji im ometaju san. Budući da je stiglo ljeto, spavaju s otvorenim prozorima i buka je još glasnija.

Slijedom pristiglih primjedbi mještana mole se poljoprivrednici da tijekom ljetnih mjeseci stišaju svoje topove. Budući da je stiglo ljeto, ljudi spavaju s otvorenim prozorima te su topovi glasni i ometaju san mještana.

A evo i odgovora poljoprivrednika:

Plinski top je jedna od legalnih dozvoljenih sredstava za obranu od divljači. Mi poljoprivrednici godinama ukazujemo  na velike štete koje trpimo od visoke divljači mjerodavnim službama: županiji , Ministarstvu  poljoprivrede te   nadležnim  lovačkim  društvima.

Do današnjeg dana štete od divljači se nisu svele na normalan,  prihvatljiv postotak. Nema dovoljno sluha ni u jednoj instituciji. Mi poljoprivrednici bi htjeli biti ravnopravni s kolegama u okruženju i ne bi htjeli imati takve probleme s divljači. Nitko nas godinama ne obeštećuje za nastalu štetu koja se godišnje  mjeri,  po pojedinim OPGima i po preko sto tisuća KN. Divljač nema vlasnika i nitko nije odgovoran za nastalu štetu.

Mi poljoprivrednici hranimo i divljač,  ali moramo prehraniti i sebe. I mi smo mještani D. Dubrave. I mi isto  tu  spavamo i čujemo topove, ali osjetimo i koliko novca nam svake godine nedostaje zbog divljači.

Stoga Vas mještani molimo za razumijevanje jer ne koristimo mi topove zato da bi Vas uznemiravali nego da bi plašili divljač i udaljili ili rastjerali s naših parcela i štitili svoje usjeve,  a time i zaradu na njima.

Tekst napisao predsjednik Odbora za poljoprivredu
Vedran Klarić

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,194FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE