Miroslav Horvat: Nije vrijeme za investicije već za preživljavanje

meso piletina
Ilustracija

Nema tog poduzetnika koji poskupljenje nije osjetio na svojoj koži premda ono nije isto za sve. Neki su dobili 100 posto veće račune a neki čak i 300 pa i više.

Kako smo doznali u Elektri, puno faktora utječe na cijenu, od samog opskrbljivača jer ih trenutno na području naše zemlje djeluje čak 11 pa do toga ima li poslodavac višegodišnji ugovor s opskrbljivačem i pod kakvim uvjetima. 

– Mi nemamo višegodišnji ugovor s HEP-om i račun nam je dobro povećan, rekao nam je Miroslav Horvat, vlasnik tvrtke Promes iz Male Subotice koja se bavi uzgojem pilića. 

Do sada smo plaćali oko 5800 kuna mjesečno da bi nam iznos povećali na oko 12.000 kuna.

I naravno, kako to već biva, povećanje troškova prelijeva se na njihove proizvode a u konačnici i na naš džep koji je sve tanji i tanji. Naime i kućanstva čeka poskupljenje struje od 1. listopada i to kako neslužbene informacije govore od 10-30 posto. To znači da će nam platežna moć biti još manja, kupovat ćemo samo ono najnužnije bez čega ne možemo. Jer, mi Međimurci naučeni smo prvo platiti režije i onda što ostane, ostane.

– Nekaj si bumu mi morali pogutnuti a nekaj kupci, dodao je Miroslav Horvat. Vremena trenutno nisu za velike investicije i ulaganja već isključivo za održavanje hladnog pogona. Odrekli se bumu svega čega možemo kako se ne bi morali i kupaca.

Cijeli tekst pročitajte u aktualnom broju Međimurskih novina koji je u prodaji od 26. kolovoza.

Ostavi komentar