Ministar turizma Gari Cappelli: Oduševljen sam onim što sam vidio u Međimurju!

Ministra Cappellija je u obilazak poliklinike poveo voditelj IQcure programa dr. Damir Štajcar

Ministar turizma Gari Cappelli boravio je danas u službenom posjeti u Međimurskoj županiji. U prijepodnevnim satima odradio je radni sastanak sa županom Matijom Posavcem, a nakon toga krenuo je razgled LifeClass Termi Sveti Martin.

Generalni direktor LifeClass Termi Branimir Blajić darovao je ministru turizma hotel za kukce

Tamo ga je dočekao generalni direktor Branimir Blajić koji mu je u kratkim crtama objasnio kako fukcioniraju i što sve nude njihove Terme. Ministar Cappelli razgledao je, tom prilikom, polikliniku s jedinom hrvatskom adresom IQCure Better Life koja se nalazi u sklopu Termi. IQCure je medicinsko-turistički koncept pod zajedničkim nazivom Healthness koji je jedinstven u svijetu te objedinjuje odmor, zdravlje i wellness. Svojim inovativnim pristupom IQCure uvelike doprinosi razvoju zdravstvenog turizma u regiji, ali i na razini cijele Republike Hrvatske. U obilazak poliklinike ministra i prateće osoblje poveo je voditelj poliklinike Med Vital te IQcure programa dr. Damir Štajcar. Ministar se, ujedno, i bolje upoznao s Pet friendly projektom kojeg su Terme pokrenule ove godine, udomivši dva starija psa iz Skloništa za životinje „Prijatelji“ Čakovec.

Oduševljen sam onim što sam vidio ovdje. U Hrvatskoj ima jako puno objekata s wellness ponudama, ali ovo je jedan iskorak s kojim se još nisam susreo. Ovo je jedan klasičan primjer ciljanog destinacijskog menadžmenta, ono nešto što drugi nemaju– istaknuo je ministar Cappelli nakon obilaska poliklinike.

Nakon obilaska Termi, ministar je u Žabniku službeno otvorio Centar za posjetitelje i etnografsku zbirku u multimedijalnoj dvorani „Jen den v živleju mlinara Franca Žalara“. U Mlinarskoj kući potpisao je ugovor načelnikom Svetog Martina na Muri Draženom Crnčecom za sufinanciranje projekta Skelarska drvena kuća – Interpretacijski centar u Sv. Martinu na Muri u iznosu od 231.800 kuna, dok je s načelnikom Donjeg Vidovca Josipom Matulinom potpisao ugovor o sufinanciranju uređenja Interpretacijskog centra „Dravski zlatari“ u Donjem Vidovcu. Za taj projekt Ministarstvo turizma dodijelit će 700.000 kuna. Fond koji Ministarstvo turizma daje za ovakve projekte definitivno je opravdan i upravo sam zato došao ovdje da se uvjerim u što ulažemo. Ovo ovdje je rezultat kvalitetnog i smišljenog rada. Uvjeren sam da će interpretacijski centri dati itekako dobre rezultate, kao i nova zapošljavanja– kazao je u izjavi za medije ministar Gari Cappelli.

Ostavi komentar