Ministar Tomislav Ćorić posjetio je čakovečku Vajdu

ministar ćorić u vajdi
Posjet ministra Tomislava Ćorića čakovečkoj Vajdi

Tomislav Ćorić, ministar gospodarstva i održivog razvoja posjetio je danas Vajdu d.d., poduzeću koje je zauzelo prvo mjesto rang-liste kompanija po prihodima u protekloj godini u Međimurskoj županiji.

ministar ćorić u vajdi 2

Prema podacima o poslovanju koje prikuplja FINA, Vajda je s 518,6 milijuna kuna prihoda i rastom prometa od čak 42 posto u odnosu na 2018. godinu s četvrtog mjesta skočila na sam vrh ljestvice. Osim rasta prihoda, Vajda je u 2019. godini zabilježila i dobit od gotovo 16,5 milijuna kuna, s impresivnim rastom od čak 718 posto.

Prije ulaska u Grupu Pivac 2015. godine Vajda je bila na 10. mjestu te ljestvice te je tako u samo četiri godine, s novim vlasnicima koji su sustavno ulagali u razvoj i unijeli stabilnost u poslovanje te upravom koja je ostvarila zadane ciljeve, postala najuspješnije međimursko poduzeće.

Tijekom posjeta, ministar Ćorić održao je radni sastanak s Alenom Kajmovićem, predsjednikom Uprave i Vilimom Simonom, članom Uprave Mesne industrije Vajda d.d. Čakovec, na kojem je bilo govora o poslovnim rezultatima Vajde u 2019. godini te trenutnoj gospodarskoj situaciji obilježenoj Covidom-19.

ministar ćorić u vajdi 3

Razgovaralo se i o važnosti samodostatnosti u proizvodnji hrane i uspješnom Vajdinom modelu kooperacije budući da je kompanija uspjela oko 80% mesa osigurati iz domaćeg tržišta. Naravno, bilo je rijeći i o ulaganjima u budućnost te stipendiranju deficitarnih zanimanja s Vajdom kao svijetlim primjerom u Međimurju.

Ostavi komentar