Ministar Darko Horvat postao počasni građanin Selnice

Općina Selnica svoje dane tradicionalno slavi na blagdan svetog Marka, zaštitnika Župe, koji pada na današnji dan, 25. travnja.

Tim je povodom u novoobnovljenom Društvenom domu organizirana dodjela javnih priznanja Općine Selnica. Za počasnog građanina Selnice izabran je aktualni ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat zbog podrške općinskim projektima i doprinosu razvoja općine.

Načelnik Ervin Vičević objasnio je zašto je baš ministru Horvatu dodijeljena nagrada: – Do sada, ono što je obećao, sve je i izvršio, osobno ga gledam kao čovjeka imenom i prezimenom kojim je dokazao da je čovjek. Želim mu nadalje puno uspjeha u političkom životu i kod njega važi ista ona uzrečica koju inače kažem samo rijetkima: „Djela, a ne riječi.“ Mnogo je onih kojim samo puno pričaju, a rezultata nemaju.Darko Horvat SelnicaU nastavku je dodao: Selnica je općina koja se diči sa svojim projektima, a dičimo se i s Vama gospodine Horvat kao prijateljem koji nam je prevaga kod mnogo njih i zato još jednom u ime svih onih koji cijene rad, u ime vijeća, u ime odbora za kulturu veliko hvala i ponosan sam što ste postali Prijatelj Selnice.

Ministar Darko Horvat zahvalio je na dobivenoj nagradi uz prigodan govor.

Nije teško upamtiti ono što ljudima fali. Želja je bila i djelomično smo uspjeli, nismo uspjeli u svemu. To znači da ćemo se mi družiti na istim projektima u bliskoj i daljnjoj budućnosti, možda ne kao ministar i načelnik, već kao, siguran sam, prijatelji. Sve ono što danas raste u Selnici je na dobrobit onoga koji je odlučio Selnicu doživjeti kao svoj dom, istaknuo je ministar Horvat.

Njegova želja i poruka jest da mještani u lokalnu politiku biraju ljude koji su spremni iz dana u dana stvarati uvjete koje svaki čovjek zavrijeđuje. Obećao je da će i dalje podupirati projekte iz Međimurja, koji su kvalitetno pripremljeni, bez obzira na to kojoj stranci tko pripada. Za njih će se, kako ističe, s istim žarom boriti. Na kraju svog govora svim je mještanima s imenom Marko čestitao na njihovom imendanu.

Nakon dodjele nagrade, u župnoj crkvi održava se sveta misa povodom proslave zaštitnika Župe i Općine. Od 11 sati možete je pratiti putem Youtube kanala – Župa Svetog Marka Selnica na sljedećoj poveznici: www.youtube.com/channel/UC3SYMtvL49kilIGMR65PUaQ/videos…

FOTO:tn

Darko Horvat Selnica

Ostavi komentar