3.9 C
Čakovec
Nedjelja, 26 studenoga, 2023

Ministar Beroš u Čakovcu: Imate puno novooboljelih jer ih puno testirate

Ministar zdravstva Vili Beroš obišao je danas međimurske zdravstvene ustanove kako bi dao podršku našim liječnicima u borbi protiv koronavirusa ali i kako bi se uvjerio u funkcioniranje samog sustava.

Kako se moglo čuti tom prilikom, svidjelo mu se ono što je vidio na terenu, naročito što se tiče organizacije rada.

Što se pak tiče velike incidencije novooboljelih u Međimurju koje je skočilo na prvo mjestu u našoj zemlji, pojašnjeno mu je kako je to posljedica velikog broja testiranja. Naime, dok se u ostatku Hrvatske testira 240 osoba na 1000 stanovnika, u našoj Županiji to je 340 na 1000 stanovnika. Uz to, Međimurje ima i specifični zemljopisni položaj, odnosno podložan je izrazitom tranzitu robe i putnika.

Uz veliku dozu opreza, naglašeno je i kako su brojke novooboljelih unatrag tjedan dana počele padati. No, poručila je Marina Payerl Pal, ravnateljica županijskog HZJZ treba pričekati još barem tjedan dana kako bi se takva situacija mogla i potvrditi.

vili beroš u bolnici20

U svakom slučaju, Međimurju je spremno za daljnje izazove, dodao je Tomislav Novinščak, ravnatelj Bolnice pa čak i za Ne daj Bože situaciju pa je u planu spreman još jedan stacionar poput depadanse u Hotelu Park.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE