Ministar Beroš: Riječ je o stručnoj pogrešci, sudionici su priznali!

vili beroš
Vili Beroš, ministar zdravstva

Smrt 62-godišnjaka iz Štefanca koji je umro na dijalizi u Županijskoj bolnici Čakovec komentirao je ministar zdravstva Vili Beroš.

Ovom prilikom izražavamo sućut obitelji. Želim reći da je Ministarstvo zdravstva pokrenulo proceduru utvrđivanja činjeničnog stanja. Zdravstvena inspekcija upućena je u ŽB Čakovec koja će o svom nalazu obavijestiti nadležne institucije, po potrebi zdravstvenu komoru i zainteresiranu javnost. Očekujem da ŽB Čakovec nakon završenog unutarnjeg nadzora,  koji je pokrenut, obavijestiti nadležne institucije i javnost, kazao je ministar Beroš.

Istaknuo je da je riječ o teškom i tragičnom događaju koji predstavlja izuzetak u hrvatskom zdravstvenom sustavu te da će Ministarstvo učiniti sve što je u okviru njihove nadležnosti da spriječi ovakve događaje.

-Riječ je o sumnji na stručnu pogrešku koju treba dokazati. Dobio sam informaciju, koja nije provjerena, da su sudionici tog čina priznali svoju pogrešku. Molim vas za strpljenje. Kada budu poznati svi detalji, dat ćemo vam relevantnu informaciju, dodao je u nastavku u odgovorima novinara.

 

Ostavi komentar