Meri Furdi u mađarskom Sopronu osvojila 3 medalje

Između 670 natjecatelja iz 50 klubova koji su predstavljali pet različitih država nastupili su i članovi Čakovečkog plivačkog kluba; Meri Furdi i Mario Beliga.

Idiličan mađarski pogranični grad Sopron (Šopron) minulog vikenda bio je mjesto održavanja međunarodnog plivačkog natjecanja Soprton 2024. Između 670 natjecatelja iz 50 klubova koji su predstavljali pet različitih država nastupili su i članovi Čakovečkog plivačkog kluba; Meri Furdi i Mario Beliga.

Oboje ČPK-ovaca su nakon jutarnjih kvalifikacija ušli u finala u svih 10 disciplina koje su se plivale. Najbolja međimurska plivačica sjajno je odradila nastupe u finalima i uzela tri medalje; zlato na 50 slobodno, srebro na 100 slobodno i broncu na 200 slobodno.

Jako dobar je bio i Mario Beliga osvojivši 5. mjesto na 200 mješovito, 6. mjesto na 100 leptir te je bio deveti na 200 slobodno.

No, važnije od toga je da je isplivao svoje osobne rekorde i pokazao napredak. Dvoje pulena čakovečkog plivanja u Mađarskoj je vodio trener i predsjednik kluba Goran Kolarić koji je u osvrtu na natjecanje kazao kako su i u međunarodnom okruženju pokazali kvalitetu.

-Mario je poboljšao svoja najbolja vremena, a Meri fali jako malo da ulovi normu za Europsko prvenstvo. Sada idemo raditi da budemo još bolji, izjavio je Kolarić.

Izvor: ČPK   

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE