Međimursko veleučilište otvorilo maturantima svoja vrata

Preko 200 maturanata iz triju sjevernih županija doznalo zašto su studiji na MEV-u studiji budućnosti.

Međimursko veleučilište u Čakovcu u četvrtak je svojim budućim studentima otvorilo vrata kako bi iz prve ruke doznali zašto su studiji koje nudi zanimanja budućnosti. Na Dan otvorenih vrata stiglo je 200-tinjak učenika iz triju sjevernih županija, a na zanimljivim radionicama o virtualnoj stvarnosti, dronovima i Centru održivog razvoja upoznali su se s jednim dijelom onog što studiji budućnosti na MEV-u uključuju.

Sadašnji studenti smjera Održive gradnje na studiju Održivog razvoja Vedran Vuk i Ivona Kučičić svojim su budućim kolegama predstavili studentski život na MEV-u te sve ono što studiji nude.

Maturante je pozdravio i dekan Veleučilišta doc. dr. sc. Igor Klopotan koji je istaknuo zadovoljstvo velikim interesom.

Studijski programi prate trendove

-Redovito pratimo trendove i prema tome prilagođavamo naše studijske programe, a ovako velik broj maturanata koji su stigli na Dan otvorenih vrata našeg Veleučilišta potvrđuje da smo u tome uspješni i da su naši studiji zanimanja budućnosti što je prepoznato na tržištu, rekao je Klopotan.

Pročelnik Odjela za menadžment Tibor Rodiger rekao je kako su studiji Računarstva, Održivog razvoja te Menadžmenta turizma i sporta usmjereni na budućnost što su studenti danas imali priliku vidjeti.

-Neki maturanti na licu mjesta odlučili su se za studij na MEV-u, a neki će, vjerujem, kasnije. Osim Dana otvorenih vrata, Međimursko veleučilište u Čakovcu svojim budućim studentima nudi i jednu popularnu pogodnost – svim maturantima kojima će MEV biti prvi ili drugi izbor omogućujemo pohađanje besplatnih priprema za ispit državne mature iz matematike, poručio je Rodiger.

Sadašnji studenti svojim su budućim kolegama predstavili najmodernije softvere u kojima će, ako upišu studij Održivog razvoja, danas-sutra raditi. Riječ je o radionicama o održivosti gradnje na kojima su maturanti doznali s kojim će kompetencijama otići s MEV-a te Allplanu – BIM sustavu koji je budućnost i sadašnjost arhitekture, građevine i ostalih srodnih zanimanja.

Na Dane otvorenih vrata MEV-a stigli su i pročelnici upravnih odjela za obrazovanje, kulturu i sport Međimurske i Varaždinske županije Nives Kolarić Strah i Miroslav Huđek koji su pohvalili rad Međimurskog veleučilišta.

-Vjerujem da će maturanti prepoznati programe koji se nude i činjenicu da će nakon njihovog završetka biti prepoznati na tržištu rada te u budućnosti biti zadovoljni sa svojim izborom i zanimanjem, rekla je Kolarić Strah.

Međimursko veleučilište važno je i Varaždinskoj županiji budući da 50 posto studenata dolazi upravo odande.

-To znači da naše maturante privlači kvaliteta MEV-a i jednostavno svi zajedno moramo biti zadovoljni rezultatima koje postiže MEV koji stvara kadar koji ide direktno na tržište rada,  naglasio je Huđek.

Izvor: MEV

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE