Međimursko veleučilište i čakovečke srednje škole u zajedničke projekte i istraživanja

Međimursko veleučilište u Čakovcu danas, 13. listopada, su posjetili ravnatelji i ravnateljice međimurskih srednjih škola i i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i kulturu Međimurske županije dr. sc. Blaženku Novak. Ugostio ih je dekan doc. dr. sc. Igor Klopotan koji je s njima održao i radni sastanak. 

MEV su posjetili ravnateljica Ekonomske i trgovačke škole Čakovec Bosiljka Vinković-Kukolić, ravnateljica Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec Sandra Breka-Ovčar, ravnatelj Graditeljske škole Čakovec Damir Srnec te ravnatelj Srednje škole Prelog Tomislav Gregur.

Glavne teme radnog sastanka bile zajedničko sudjelovanje na projektima i u istraživanjima, a dekan Klopotan naglasio je važnost suradnje na svim razinama obrazovanja.

– Vrlo je bitno da i srednjoškolske ustanove budu uključene u istraživanja koja provodimo, a isto tako da i mi sudjelujemo u njihovim projektima, aktivnostima i terenskim nastavama. Na taj način promoviramo važnost znanosti i cjeloživotnog obrazovanja, uključujemo veći broj dionika u visoko školstvo te potičemo srednjoškolce na upis fakulteta. Dobrom suradnjom s čakovečkim srednjim školama, ali i Međimurskom županijom možemo realizirati brojne planirane projekte – zaključio je dekan Klopotan.

Gostima je predstavljen i Centar održivog razvoja, kao prvi znanstveni centar u županiji, a voditeljica dr. sc. Silvija Zeman predstavila im je rad laboratorija Biokemija okoliša.

Ostavi komentar