Međimurski vinari podržali Darka Horvata

HDZ Međimurske županije šalje priopćenje za medije koje u nastavku u cijelosti objavljujemo. 

Posljednjih nekoliko tjedana prilično je promjenjivo što se tiče vremena. Vremenske prognoze su često nedorečene i potrebno je imati, često uz sebe, rezervnu odjeću ili kišobran. Često ćete se presvlačiti ovih dana. Mađerkin breg, jedno od najljepših mjesta u Međimurju, neki su iskoristili prije nekoliko tjedana za pokazivanje novih kaputa. Vjerojatno i ovoga puta sezonskih. Međimurski vinari, pak su ovo prekrasno mjesto iskoristili za iskazivanje podrške i zahvalnosti ministru Darku Horvatu

Kroz brojne projekte, Hrvatska demokratska zajednica, pokrenula je Međimursku županiju. Nažalost, mnogi svojataju tu brigu za Međimurje. Ne želimo ni pomisliti kakav je odnos moguć, ukoliko se promijeni vlast na razini Republike Hrvatske. Restart će za Međimursku županiju značiti SHUT DOWN. Vlada Republike Hrvatske, sa ministrom gospodarstva, poduzetništva i obrta Darkom Horvatom, kroz Vinsku omotnicu – Nacionalni program pomoći sektoru vina itekako je okrenula pažnju i prema međimurskim vinarima.

 Vlada Republike Hrvatske usvojila je Nacionalni program pomoći sektoru vina za razdoblje od 2019. do 2023. godine vrijedan 55,5 milijuna eura, odnosno 11,1 milijun eura godišnje. Nacionalni program pomoći sektoru vina provodi se od 2014. godine, a za razdoblje 2019. do 2023. godine provodit će se kroz četiri mjere: informiranje u državama članicama – kroz davanja potpora za informativne kampanje vezane uz vino u državama članicama EU; promidžba na tržištima trećih zemalja – kroz davanje potpora za promidžbene aktivnosti vinara na trećim tržištima; restrukturiranje i konverzija vinograda – kroz davanje potpora za investicije u rekonstrukciju postojećih vinograda i ulaganja – kroz davanje potpore za investicijska ulaganju u izgradnju podruma i nabavku vinarske opreme. Među tim projektima, svoje su mjesto našli i naći će i međimurski vinari! 

 Zbog svega toga, Rajko Cmrečnjak, Bojan Štampar, Alojz Tomšić, Boris Novak, Robert Horvat, Toni Kojter i Damir Cafuk, neki od najpoznatijih međimurskih vinara, dali su svoju podršku Hrvatskoj demokratskoj zajednici i Darku Horvatu.

Ostavi komentar