Međimurski vinari na Dionizijani osvojili zlatne, srebre i brončane medalje, a Cmrečnjakovo ledeno vino proglašeno šampionom!

Pod okriljem 24. međunarodnog sajma GAST 2019, koji se održava u splitskoj Spaladium areni od 27. 02. do 02. 03. 2019. godine, održava se 24. Dionizijana – međunarodni sajam vina.

Već tradicionalno, uoči održavanja samog GAST-a, održat će se 24. međunarodno ocjenjivanje vina i jakih alkoholnih pića što je prigoda za proizvođače da svoje proizvode predstave u pravo vrijeme – kada se formiraju vinske karte hotela i restorana. Svoje uzorke vina poslali su i mnogi međimurski vinari i vinogradari te su osvojili brojne medalje.
Dionizijana se održava u vrijeme intenzivnih priprema hotelijera, ugostitelja i svih sudionika u turizmu za još jednu uspješnu turističku sezonu i predstavlja jedinstvenu prigodu vinarima u pogledu marketinga i promocije njihovih vina i jakih alkoholnih pića u direktnom plasmanu na rastućem hrvatskom tržištu.

David Štampar

U kategoriji bijelih vina obitelj Cmrečnjak osvojila je zlato za Sauvignon. Srebrom se može dičiti nekoliko vinogradarskih obitelji. Za Sauvignon i OK Pušipel-Natura srebro je dobila obitelj Dvanajščak-Kozol, potom Sauvignon Petra Kocijana, Chardonnay Barrel x i Sauvignon Davida Štampara, Pušipel Dragutina Kunčića, Pušipel i Muškat žuti obitelji Cmrečnjaka, Sauvignon i Pušipel Nenada Preinera i Muškat žuti Vinarije Novak.

Brončane medalje osvojili pak su Muškat žuti i Graševina Nenada Preinera, Chardonnay pro et contra i Pušipel Vinarije Štampar, Muškat žuti i Sauvignon Dragutina Kunčića, OK Pušipel clasic obitelji Dvanajščak-Kozol, Pinot sivi obitelji Cmrečnjak, Chardonnay i Graševina (Surlie Barrique) Vinarije Novak i bijela sorta Vinarije Tomšić.

Marko Cmrečnjak

U kategoriji predikatnih i desertnih vina, graševina iz 2012. godine vinogradarske obitelji Cmrečnjak osvojila je veliku zlatnu medalju te je proglašena šampionom sajma u kategoriji predikatnih vina. Osim njih, zlato su u toj kategoriji dobili Vinarija Novak iz Banfija za Pušipel-izbornu berbu bobica iz 2015. godine te vinogradarstvo i podrumarstvo Tomšić za Bijela vina-graševinu iz 2011. godine.

Urban red iz 2016. godine Davida Štampara osvojio je srebro u kategoriji crnih vina, a Cabernet Sauvignon iz 2016.godine Petra Kocijana osvojio je broncu. Međimurje ima nagrađenih i u kategoriji pjenušavih vina. Vino OK Pozoj Rajka Dvanajščaka i pjenušava vina Vinogradarstva i podrumarstva Tomšić osvojili su srebro.

Petar Kocijan
Petar Kocijan
Tea Dvanajščak

Ostavi komentar