Međimurski učitelji sutra masovno štrajkaju za razliku od drugih

Iako je danas objavljeno da su sindikati javnih službi i Vlada uspjeli postići dogovor te da se sutra ne ide u štrajk, dio međimurskih učitelja u osnovnim i srednjim školama ipak će, kako saznajemo, štrajkati. 

Riječ je o članovima sindikata Preporod. Štrajk će trajati jedan sat, od 11:55 do 12:55 sati i nastaviti se svake srijede dok Vlada ne utvrdi pravičnu cijenu rada zaposlenika u školama, koji traže povećanje osnovice plaća od 18,9 posto.

Vlada i 8 sindikata javnih službi uspješno su u utorak dovršili proces mirenja i dogovorili povećanje osnovice plaća za tri posto od 1. siječnja i dva posto od 1. rujna iduće godine, nakon čega su ti sindikati odustali od štrajka najavljenog za srijedu, 28. studenoga.

No, to se ne odnosi na sindikat Preporod koji je prisutan u 80 posto međimurskih osnovnih i srednjih škola koji ide u štrajk.

U Međimurju se tako od 39 osnovnih i srednjih škola, neće štrajkati u njih samo osam: I. i II. OŠ Čakovec, OŠ Donja Dubrava, OŠ Hodošan, OŠ Nedelišće, te OŠ dr. Vinka Žganca Vratišinec što se tiče osnovnih škola, te Gimnaziji Josipa Slavenskog Čakovec i Srednjoj školi Prelog od srednjih škola.

Što će biti s djecom za vrijeme štrajka, za sada nema službenih obavijesti iz škola u kojima će se u srijedu štrajkati.

 

Ostavi komentar