Međimurski Stožer civilne zaštite traži odgodu svih prošćenja, koncerata i manifestacija

Ilustracija

Stožer civilne zaštite Međimurske županije uputio je općinskim i gradskim stožerima preporuke za odgodu manifestacija , u nastavku u cijelosti objavljujemo njihovo priopćenje.

S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju u Međimurskoj i susjednim županijama, početak nastavne godine, Stožer civilne zaštite Međimurske županije manifestacije na kojima se okuplja veći broj osoba, smatra visoko rizičnima kada je riječ o pojavi i širenju COVID-19 virusa.

S ciljem očuvanja zdravlja stanovništva, odnosno sprječavanja širenja virusa Stožer CZ MŽ do daljnjega preporuča odgodu svih planiranih manifestacija na kojima se okuplja veći broj osoba i koje nije moguće nadzirati, tj. kod kojih nije moguće provoditi nadzor u smislu kontrole provođenja svih propisanih epidemioloških mjera i evidentiranja prisutnih osoba na istima (npr. prošćenja, sajmovi, koncerti na otvorenom, zabavni parkovi i dr.).

Stožer civilne zaštite s nadležnim upravnim odjelom razmatra i donesene mjere HZJZ i Ministarstva obrazovanja i znanosti  vezane za početak nove nastavne godine te ih prilagoditi uvjetima u međimurskim predškolskim, osnovnoškolskim i srednjoškolskim ustanovama, o čemu će javnost pravovremeno biti obaviještena.

S obzirom na situaciju, povratak s ljetovanja, početak nove nastavne godine, Stožer CZ Međimurske županije i nadalje poziva građane na dosljedno pridržavanje svih propisanih mjera HZJZ.

Ostavi komentar