Međimurski stolnotenisači i dalje miruju!

U očekivanju nastavka sezone - Filip Godina (MSTC Čakovec) -
U očekivanju nastavka sezone, Filip Godina, (MSTC Čakovec)

Nade međimurskih stolnotenisača i stolnotenisačica da će nacionalni Stožer civilne zaštite ublažiti mjere zaštite od COVID-a 19 nisu se ostvarile, jer su njegovom odlukom od 18. prosinca zeleno svjetlo za dozvolu treniranja i natjecanja dobili tek igrači i igračice Superliga i pojedinci koji se pripremaju za nastupe na europskim i svjetskim natjecanjima, a takvih nažalost nakon odustajanja Hodošančanki u Međimurju nemamo.

Odlukom su najviše zakinute Međimurske lige Međimurske novine, koje su prvenstvo zbog korone morale prekinuti nakon nepotpunog 4. kola, a u nešto boljoj situaciji su ekipe u muškim i ženskim 1. Hrvatskim ligama, kojima su do kraja prve polusezone preostale još utakmice posljednjega, šestog kola.

Nažalost, već su otpali tradicionalni pojedinačni turniri i prvenstva klubova, koji ih organiziraju krajem prosinca, a pod znakom pitanja su i pojedinačna prvenstva Međimurja za mlađe, seniorske i veteranske kategorije, koje se redovito organiziraju sredinom siječnja. Moramo spomenuti i pojedinačne republičke turnire Hrvatskoga stolnoteniskog saveza, koji će zajedno s Međimurskim stolnoteniskim savezom i klubovima biti na mukama žele li odgođeno ipak naknadno odigrati.

A kada i dali će to moći učiniti ovisi o novoj odluci Stožera, jer ova je važeća do 10. siječnja iduće godine.

Tekst: Franjo Flac

Ostavi komentar