Međimurski stolnotenisači do kraja godine na prisilnom odmoru!

stolni tenis

Da bi spriječila napredovanje COVIDA-19 Vlada Republike Hrvatske je u četvrtak donijela nove, stroge mjere, koje su u dobroj mjeri okrznule i sport pa i stolnoteniski.

Njena odluka je zabranom natjecanja do kraja zatvorila vrata i ekipama Međimurskih liga Međimurske novine, kojima je ulaz u dvorane u vlasništvu lokalnih zajednica zabranjen već odlukom Nacionalnoga stožera početkom mjeseca.

Zbog toga je organizator, Međimurski stolnoteniski savez već treći put, i to do kraja 2020. godine, primoran prekinuti prvenstvo. Vladinom odlukom zaustavljeno je prvenstvo i u 1. Hrvatskim ligama, a dozvoljen tek u najvišemu rangu – HEP Superligama, u kojima nemamo ekipa iz Međimurja.

MSTS je morao odgoditi i tradicionalni božićni turnir za najmlađe kategorije u Kotoribi planiran za 19. prosinca pa su međimurski stolnotenisači, od najmlađih do najstarijih najmanje do kraja godine morali na prisilni odmor, a nekolicina naših perspektivaca je propustila i neke turnire HSTS-sa, koji su odgođeni za bolja vremena.

A dokle će on potrajati je velika nepoznanica, ali je sigurno da su se već sada  lokalni savezi i Hrvatski stolnoteniski savez našli u velikim problemima da bi osmislili kako spasiti ono što se od ove sezone spasiti može.

Franjo Flac

Ostavi komentar