Međimurski policajci sudjelovali na V. noćnom streljačkom turniru „Špancirfest“

Na gradskoj streljani u Varaždinu, u organizaciji Streljačkog kluba „Varaždin“, u noći sa subote na nedjelju, s 24. na 25. kolovoza, održan je V. noćni streljački turnir „Špancirfest“.

Od mnogobrojnih strijelaca iz cijele Republike Hrvatske najmirniju ruku i najoštrije oko u mračnim uvjetima imali su članovi Streljačkog društva „Mihovil“ iz Čakovca, a čiji članovi su uglavnom policijski službenici Policijske uprave Međimurske.

Ovo već tradicionalno natjecanje provodi se u noćnim – mračnim uvjetima smanjene vidljivosti gdje se strijelac nalazi u mraku dok je samo meta osvijetljena, u uvjetima koji nisu standardizirani za streljaštvo. Iz Međimurske županije nastupili su članovi Streljačkog društva „Mihovil“ i „Sloboda Mihovljan“ te Streljačkog kluba „Alzas“.

Na turniru se pucalo u dvije discipline, pištolj i revolver velikog kalibra na udaljenosti od 25 m i to po 30 metaka, u 20 minuta, u dvije serije.
U disciplini pištolja u pojedinačnoj konkurenciji najuspješniji je bio Damir Novak, na drugom mjestu slijedio ga je Zoran Horvat, dok je treće mjesto osvojio Vjeran Horvat, svi članovi Streljačkog kluba „Mihovil“ iz Čakovca. U ekipnoj konkurenciji navedena trojka zauzela je prvo mjesto sa osvojena 761 kruga, dok je na drugom mjestu s 728 krugova bila ekipa Streljačkog društva „Podravka“ iz Koprivnice i na trećem mjestu s 596 kruga ekipa Streljačkog kluba „Alzas“ iz Čakovca.
U disciplini revolvera u pojedinačnoj konkurenciji najuspješniji su bili članovi Streljačkog društva „Mihovil“, prvi Antun Ladić, drugi Damir Novak, dok je treće mjesto zauzeo Zoran Horvat. U ekipnoj konkurenciji Streljačko društvo „Mihovil“ osvojilo je prvo mjesto s 778 krugova, drugo ekipa Streljačkog kluba „Alzas“ iz Čakovca s 720 krugova, dok je treće mjesto pripalo ekipi Streljačkog društva „Varteks“ s 572 kruga.

„Iz ovih rezultata, ali i rezultata iz prijašnjih natjecanja može se zaključiti da strijelci iz Streljačkog društva „Mihovil“ prednjače u streljačkim disciplinama oružjem velikog kalibra u ovom dijelu države“ – naglasio je predsjednik Streljačkog društva „Mihovil“, Vjeran Horvat.

Ostavi komentar