Međimurski dvori: Završna konferencija projekta Tourex, dolazi nam IT Bajkovita šuma za mlade

Danas u Međimurskim dvorima bila je zadnja konferencija vezana uz EU projekt Tourex u kojem su sudjelovale tvrtke Malo selo d.o.o. i Pannonia Inferior Kft. iz Mađarske. Projekt je sufinanciran iz Interreg V- programa prekogranične suradnje Mađarske i Hrvatske.

Projekt se dijeli na dva dijela, na Gastro brend Zrinski i Bajkovitu šumu. Oba dijela projekta su od velikog značaja za turizam Međimurja.

Ponuda tematskog parka uključuje mitološke likove, pripovjedačke i multimedijalne radionice prilagođene različitim dobnim skupinama  pa su idealne za školske grupe, teambuilding aktivnosti ili obiteljski posjet. Radovi su pri samom kraju i uskoro se otvara tematski park na predivnoj lokaciji u šumi iznad Međimurskih dvori. 

Što se tiče gastro brenda Zrinski, fokus će imati na lokalne namirnice i povijesnu podlogu izvornih recepata. Projekt izravno potiče razmjenu znanja i vještina te kreira standarde kvalitete u gastro ruti. Razvojem gastro brenda Zrinski u destinacijama koje imaju kulturno naslijeđe obitelji Zrinski stvara se integrirani turistički proizvod koje povezuje hrana, legende i kulturna baština.

– Oni koji su bili s nama od samog početka projekta, znaju otprilike kroz što sve smo prolazili do ovog završetka. Panemija Corona virusa dosta nas je naštetila i usporila ali mi se nismo dali i na kraju smo sve uspjeli dovršiti. Ovaj period koji je prošao tokom projekta bome nas je jako zbližio. Nismo samo partneri s Mađarima na projektu već i veliki prijatelji. Želim se zahvaliti svima a pogotovo našim partnerima i prijateljima Mađarima na projektu koji su radili sličnu priču kao i mi ovdje, samo u Mađarskoj. Bez njih ne bismo uspjeli provesti ovaj projekt, tim riječima je otvorio završnu konferenciju Tourexa, vlasnik Međimurskih dvori i jedan od organizatora Marijan Martinjaš.

Foto: Sven Tomašić

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE