Međimurski cestari potrošili 28 tona soli

snijeg 4
Ralice kruže međimurskim prometnicama

Zimske službe u Međimurju, kako smo već pisali na terenu su od ranih jutarnjih sati.

-Tijekom noći na teren je izašlo 8 vozila i 2 posipača, rekla nam je Ljerka Cividini, ravnateljica Županijske uprave za ceste. Nakon što se stvorio snježni pokrivač deblji od 5 centimetara pridružile su im se ralice i od onda su skroz na cestama.

Do sada je utrošeno 28 tona soli i očišćeni su svi glavni prometni pravci. Srećom nije bilo nikakvih problema u prometu. Prometnice se posipavaju kako ne bi bilo eventualnih problema ukoliko se temperature kasnije spuste ispod nule.

Od ranih jutarnjih sati na terenu je i Zimska služba Grada Čakovca s kompletnom operativom, stoji u priopćenju iz grada Čakovca. Sol je posipana na svim frekventnijom prometnicama te važnijim raskršćima, i to na cijelom administrativnom području Grada. Počišćena je i pješačka zona u središtu Čakovca, a čiste se i pješačko-biciklističke staze. Posebno se vodi računa da prilazi bolnici, dječjim vrtićima, školama i drugim javnim ustanovama budu prohodni.

I dalje je sva raspoloživa mehanizacija na terenu, a tako će biti sve dok ulice ne budu u potpunosti očišćene. Ukupno je u jutarnjim i prijepodnevnim satima utrošeno 6 i pol tona soli. Kako bi se uvjerili da je sve ide prema planu, djelatnike koji rade na čišćenju ulica u ranim prijepodnevnim satima obišli su i gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač i zamjenik gradonačelnika, ujedno i prvi čovjek čakovečke Zimske službe Mario Medved.

Prema vremenskoj prognozi prestanak padalina očekuje se večeras. Mole se građani, da očiste prilaze svojim kućama te snijeg s nogostupa ispred svojih dvorišta, kako bi se, izbjegli padovi i nesreće te omogućilo normalno kretanje.

 

Ostavi komentar