Međimurske novine donose koje su međimurske TOP kompanije u Hrvatskoj i tko ih vodi

Metalska industrija je lider međimurskog gospodarstva

Među 505 TOP kompanija u Hrvatskoj je i 12 firmi sa sjedištem u Međimurskoj županiji plus jedna koja je u međimurskom privatnom vlasništvu sa sjedištem izvan Međimurja.

Snagu međimurskog gospodarstva čine metalska, prehrambena, tekstilna, obućarska i građevinska industrija i upravo iz tih djelatnosti su najviše plasirani na listi 505 TOP firmi u Hrvatskoj, po izboru Poslovnog dnevnika.

Industrijska proizvodnja nositelj je gospodarskog života u Međimurju i po tome odudaramo od hrvatskog prosjeka. U Hrvatskoj među najjačim poduzetnicima dominiraju energetičari i veliki trgovački lanci. Ono što karakterizira međimursko gospodarstvo je to da imamo jake firme, snažno, izvozno orijentirane, dobro umrežene u proizvodne lance jakih zapadnih kompanija

Naši gospodarstvenici za sada se s novom krizom nose relativno dobro. Ulažu u energetsku neovisnost uz pomoć fotonaponskih ćelija koje postavljaju na poslovne prostore, bore se za zadržavanje domaće radne snage povećanjem plaća i raznim beneficijama koje su prije prve krize, 2008. godine, bile nezamislive. Uvoze radnu snagu iz zemalja za koje su jedva znali gdje se nalaze na karti svijeta.

Koje su međimurske kompanije ušle na TOP listu najvećih kompanija u Hrvatskoj i tko ih vodi pročitajte u novom broju Međimurskih novina, koje su u prodaji od petka, 7. listopada.

 

Ostavi komentar