Međimurska županija u hrvatskom vrhu po izdvajanju za sport

Župan Posavec česti je gost sportskih natjecanja i manifestacije koje u velikom broju podržava Međimurska županija

– Mnogo naših sportskih klubova i udruga ulaže u rad s mladima u niz sportova, a naša je želja potaknuti mlade na bavljenje sportom. Važna nam je i organizacija manifestacija jer sport je najbolja promocija jedne regije. U proteklih 365 dana bili smo domaćini nekoliko svjetskih sportskih natjecanja, naše sportašice i sportaši osvajaju vrhunske medalje na državnim, europskim i svjetskim natjecanjima. Organiziramo trailove, polumaratone, pozicioniramo se kao turistička ciklo destinacija, brojni naši građani rekreativno se bave sportom. Ulažemo u sport, podržavamo sve sportske manifestacije, gradimo i obnavljamo sportske dvorane. Sve aktivnosti vezane za sport su preduvjet za kvalitetniji život, a želja nam je da naši građani to imaju – komentirao je župan Međimurske županije Matija Posavec analitiku prema kojoj je naša županija u hrvatskom vrhu izdvajanja za sport.

Naime, prema podacima za lanjsku godinu Međimurska županija izdvojila je za sport više od 3,3 milijuna kuna i u omjeru prema ukupnim rashodima i broju stanovnika zauzela drugu poziciju među svim županijama, donosi portal zupan.hr.

Mnogo sportskih klubova sufinancirano je i od Zajednice sportskih udruga i saveza Međimurske županije koja je financirana iz županijskog proračuna, a još jedan značajan vid potpore sportu su i školske sportske dvorane koje se daju besplatno na korištenje sportskim klubovima i Udrugama, kažu u Županiji. Navode da su u proteklih 365 dana u Međimurskoj županiji izgrađene 4 školske sportske dvorane, vrijedne 44 milijuna kuna, koje su jednim dijelom financirane pomoću europskih fondova, a drugi dio financiran je od strane Međimurske županije. Također, većina sportskih dvorana se energetski obnavlja, a Međimurska županija sufinancira sportsku opremu za školske sportske dvorane.

Županija raspolaže sa 26.000,00 m² površine školskih sportskih dvorana. Osnovne škole koriste 19 školskih sportskih dvorana; po 7 ih je jednodijelnih i dvodijelnih, a 5 dvorana je trodijelno, a sve te dvorane mogu koristiti brojne sportske Udruge, rekreativci i svi građani Međimurja.

Međimurska županija sufinancira programe/projekte sportskih udruga Međimurske županije u iznosu od oko 1,1 milijun kuna. Zajednici sportskih udruga i saveza Međimurske županije dodijeljeno je oko 1,5 milijuna kuna te tim novcem Zajednica sufinancira rad nositelja kvalitete u sportu i pomaže u razvoju pojedinih sportskih grana.

Međimurskom školskom sportskom savezu isplaćeno je 295.480 kuna za provedbu škole plivanja i 157.896 kuna za organizaciju i provedbu svih školskih sportskih natjecanja kao i rad Saveza kroz 2018. godinu.

Za sportaše s vrhunskim rezultatom Županija je izdvojila 220.000 kuna, a za domaćinstvo svjetskih natjecanja 200 tisuća kuna, zaključuje na kraju zupan.hr.

Ostavi komentar