Međimurska županija prva u Hrvatskoj po odvajanju komunalnog otpada!

oslobođenje odvoza otpada
Ilustracija

Prema preliminarnim podatcima o odvajanju otpada za Hrvatsku za 2019. godinu koje je objavilo Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, Međimurska županija postiže izvanredne rezultate, piše Večernji list.

Kada pogledamo listu 20 najuspješnijih jedinica lokalne uprave i samouprave po rezultatima odvajanja komunalnog otpada, čak njih 11 dolazi iz Međimurske županije. Prvo mjesto je zauzeo Prelog sa 66,99%, zatim općina Belica sa 66,16%, a na trećem mjestu nalazi se Strahoninec sa 61,31%.

Ostali na listi najuspješnijih 20 dolaze iz Varaždinske, Koprivničko-križevačke te Primorsko-goranske županije.

Prethodne godine prosječna stopa je iznosila 19,71%, a u sklopu javne usluge u cijeloj Hrvatskoj sakupljeno je bilo 1 363 614 tona otpada. Kada usporedimo prosječnu stopu s izvanrednim rezultatima u Međimurskoj županiji, jasno se vidi pozitivan napredak i razlika koju postižu gradovi i općine u Međimurskoj županiji.

Komunalna poduzeća, općine i gradovi mogu do 20. srpnja provjeriti podatke te dostaviti prigovore ukoliko postoje pogreške u podatcima. Najvjerojatnije u kolovozu ove godine će biti objavljeni konačni podatci o odvojenom sakupljanju komunalnog otpada za 2019. godinu, piše Večernji list.

Ostavi komentar