-0.5 C
Čakovec
Nedjelja, 26 studenoga, 2023

Međimurska županija prednjači u energetskoj obnovi: Čak 50 posto škola je energetski obnovljeno

U Međimurskoj županiji na susretu sa županom Matijom Posavcom i suradnicima je bila Alenka Kočiša Čičin-Šain, direktorica Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Pohvalila je Međimursku županiju kad je u pitanju energetska obnova javnih zgrada u čemu prednjačimo u državi.

Župan Matija Posavec je kazao da je energetski obnovljeno 50 posto škola kojima je osnivač Međimurska županija. Također i dom umirovljenika, učenički dom, školska radionica Tehničke škole, Ekonomsku školu i Gimnaziju, na čekanju je Gospodarska škola Čakovec, koje nije prošla na prošlom natječaju za obnovu. – No čekamo sljedeći prvu prijavu, jer je dokumentacija spremna. Jednako tako spremna je dokumentacija za još desetak škola za energetsku obnovu. Ona je nama bila način na koji smo mogli najlakše dobili sredstva da obnovimo školu, uz dodatni benefit uštede energije i smanjenja troškova za nju.

– Pripremljenih 2,1 milijarde kuna za prijelaz škola u Hrvatskoj na jednosmjensku nastavu neće biti dovoljan, ali mi smo pripremili dokumentaciju za to da nam sve škole budu u jednoj smjeni, a da se kroz dogradnju i rekonstrukciju ostvari benefit u energetskoj održivosti i samodostatnosti, istaknuo je župan Matija Posavec.

Građane će obradovati da će krajem mjeseca Fond objaviti i javni poziv za energetsku obnovu privatnih kuća, pri čemu neće biti po modelu najbržeg prsta.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE

Koncert Parni valjak i Radio 105

Koncert Parni valjak i Radio 105

Hajka