Međimurska županija objavila natječaj za dodjelu studentskih kredita i kredita za školarine

Međimursko veleučilište
Studenti MEV-a na promociji

Međimurska županija i ove je akademske godine raspisala natječaj za dodjelu studentskih kredita za stanovnike Međimurske županije koji studiraju na dodiplomskim, diplomskim ili integriranim studijima u statusu redovnoga studenta na hrvatskim ili europskim javnim visokoškolskim ustanovama.

Isplaćuje im se po 1000 kuna mjesečno, a ukupan iznos kredita ovisi o trajanju studija i godini na kojoj je kredit dodijeljen. Kredite mogu koristiti i građani koji nemaju status redovnoga studenta i to za troškove školarine koja se isplaćuje izravno na račun visokoškolskih ustanova u Republici Hrvatskoj. Ovi se krediti dodjeljuju i za poslijediplomske studije, a njihova visina ovisi o visini školarine, no ne može biti veća od 50.000 kuna za dodiplomske, diplomske i specijalističke studije te 75.000 kuna za doktorski studij.

Natječaj za dodjelu stipendija djeci hrvatskih branitelja

Isto tako, raspisan je i natječaj za dodjelu stipendija djeci hrvatskih branitelja. U prošloj školskoj godini odobrene su 62 stipendije, a natječaj za školsku godinu 2019./2020. objavljen je na službenim mrežnim stranicama Međimurske županije te u lokalnom tjednom tisku.

Stipendije od 3000 kuna godišnje dodjeljuju se redovnim učenicima srednjih škola koji imaju mjesto prebivališta u Međimurskoj županiji ukoliko im je jedan od roditelja umrli, zatočeni, poginuli ili nestali hrvatski branitelj, hrvatski vojni invalid Domovinskog rata s prebivalištem u Međimurskoj županiji, nezaposleni hrvatski branitelj ili umirovljeni hrvatski branitelj s prebivalištem u Međimurskoj županiji.

Stipendije se dodjeljuju djeci umrlih, zatočenih, poginulih i nestalih hrvatskih branitelja i djeci hrvatskih ratnih vojnih invalida čiji prosjek primanja po članu zajedničkog domaćinstva nije veći od dvostrukog iznosa osobnog poreznog odbitka (7600 kuna), a za djecu razvojačenih nezaposlenih ili umirovljenih hrvatskih branitelja čiji prosjek primanja po članu zajedničkog domaćinstva nije veći od iznosa osobnog poreznog odbitka (3800 kuna).

Obrazac prijave za oba natjelčaja uz svu potrebnu dokumentaciju predaje se Upravnom odjelu za obrazovanje, kulturu i šport (soba 51), Ruđera Boškovića 2, Čakovec, do 11. studenog 2019. godine, radnim danima, od 9 do 13 sati, a dokumente je moguće poslati i poštom. Obavijesti o rezultatima natječaja bit će dostavljene sudionicima do 20. prosinca 2019. godine.

Ostavi komentar