Međimurska županija kreditno se zadužuje za 25 milijuna kuna

S 28 glasova za i 7 glasova protiv prihvaćena je odluka o kreditnom kratkoročnom zaduženju Međimurske županije u iznosu od 25 milijuna kuna kod OTP banke na rok otplate do godinu dana na današnjoj Skupštini Međimurske županije.  

Kako je naveo župan Matija Posavec ova sredstva namijenjena su za premošćivanje jaza nastalog zbog različite dinamike priljeva sredstava i dospijeća obveza.

To je kratkoročno zaduženje. U ovom trenutku imali smo dvije opcije. Ili zaustaviti sve projekte i čekati neka bolja vremena ili iskoristiti ovaj model da premostimo taj dio. 25 milijuna kuna trebali bismo dobiti, nešto u osmom, nešto u devetom i desetom mjesecu. Uvjeti su itekako povoljni, kamata iznosi 0,89 posto, kazao je župan Matija Posavec.

Iako je klub SDP-a bio suzdržan glede ove odluke na prijašnoj sjednici, sada je objeručke prihvatio prijedlog odluke. Protiv odluke glasali su vijećnici HDZ-a, njih sedam.

Više o svemu pročitajte u TJEDNIKU MEĐIMURSKE NOVINE, koje od 17. srpnja možete kupiti na prodajnim mjestima diljem Međimurja.

FOTO: Zlatko Vrzan

 

Ostavi komentar