Dođite na Marinu Prelog na prvo ovogodišnje promatranje ptica!

Marina Prelog je iz ornitološke perspektive zanimljiva lokacija za promatranje ptica.

Potvrđuje to i prošlogodišnji odličan odaziv zainteresirane javnosti na promatranje ptica u organizaciji Međimurske prirode – Javne ustanove za zaštitu prirode, održano upravo na ovoj preloškoj oazi bioraznolikosti ptičjeg svijeta.

Stoga, Međimurska priroda organizira prvo ovogodišnje promatranje ptica na Marini Prelog u subotu 20. siječnja od 09:00 do 11:00.

Promatrači ptica moći će prije svega opaziti vodarice, ali i druge ptičje vrste uz pomoć optičkih pomagala kao što su dalekozori i durbini. Promatranje ptica vodit će stručni edukatori za ptičarenje i djelatnici Međimurske prirode, a zainteresiranim promatračima ptica na raspolaganju će biti literatura odnosno tiskani vodiči za prepoznavanje ptica te potrebna oprema, dalekozori i durbini. Tko posjeduje i ima vlastitu opremu ili literaturu, slobodno je može ponijeti.

Ptičarenje (engl. birding) obuhvaća vizualno opažanje te cjelokupan doživljaj ptica uključujući prepoznavanje po glasanju i pjevu te prema ponašanju ptica. Očekuje se opaziti desetak vrsta ptica, kao što su crna liska, crvenokljuni labud, ćubasti i mali gnjurac, glavata i krunata patka, patka batoglavica, riječni galeb, mali i veliki vranac. Dobro raspoloženje i druženje u prirodi s ptičjim svijetom, zajamčeni su.

Ovu rekreativnu aktivnost u prirodi Međimurska priroda organizira ususret obilježavanja 2. veljače Svjetskog dana močvarnih staništa (WWD). (mp)

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE