Međimurska priroda: Tko će primiti nagrade na 3. Kampu za mlade čuvare prirode?

U subotu 29. srpnja 2023. godine, održat će se 3. Kamp mladi čuvari prirode.

Organizira ga Međimurska priroda – Javna ustanova za zaštitu prirode povodom Svjetskog dana rendžera (31. srpnja). Prijave za sudjelovanje djece na kampu primaju se još ovog četvrtka 27. srpnja do popunjenja slobodnih mjesta. Prijavnicu potražite na mrežnoj stranici Međimurske prirode www.medjimurska-priroda.info gdje se nalazi i program kampa.

Iz hodograma prirodoslovnog kampa izdvaja se podjela nagrada najboljim mladim čuvaricama prirode i zaslužnom pojedincu u 2023 godini. Održat će se u 19:30. Međimurska priroda dodijelila je ove godine tri nagrade prema kategorijama:

– Najbolje Mlade čuvarice prirode 2023. godine:

LUNA ROB  i VJERA HRLEC

– Godišnje priznanje za aktivizam u zaštiti prirode 2023.:

RUDOLF RAJF

U nastavku Obrazloženje Nagrada i priznanja za Najbolje mlade čuvarice prirode i zaslužnog pojedinca u 2023. godini.

LUNA ROB (Najbolja Mlada čuvarica prirode 2023. godine)

Sedmogodišnja LUNA ROB iz Murskog Središća završila je prvi razred u OŠ Mursko Središće. U suradnji s Međimurskom prirodom sudjelovala je u realizaciji edukativnog videozapisa na temu očuvanja ugroženog staništa unutar medijske kampanje „Ne pali tršćake!‟. Voli prirodu i rado se s majkom Ivanom uključuje u organizirane akcije čišćenja smeća. Često s majkom odlazi u šetnje prirodom. Naiđe li na odbačeno smeće, Luna uvijek uz sebe ima prikladnu vrećicu u koju prikuplja smeće nađeno u prirodi. Voli životinje, samopouzdana je i kreativna djevojčica.

VJERA HRLEC (Najbolja Mlada čuvarica prirode 2023. godine)

Četrnaestogodišnjakinja VJERA HRLEC iz Štrigove završila je sedmi razred u OŠ Štrigova. Sudjelovala je s mnogo strasti i znatiželje u volonterskoj akciji „Noćni lov na jelenka‟. Tri je tjedna s djelatnicima Međimurske prirode istraživala u večernjim satima život jelenka u šumi Topolje. Želi postati terenski biolog. Iako u okolici Štrigove nema odviše močvarnih područja, interesira je život vodozemaca, a osobito žaba. Sudjelovala je u prirodoslovnoj radionici „Park te zove‟ i želi vrijeme školskih praznika što više provoditi u prirodi i istraživati zanimljivosti biljnog i životinjskog svijeta.

RUDOLF RAJF (Godišnje priznanje za aktivizam u zaštiti prirode 2023.)

Rudolf Rajf iz Podturna agilni je predsjednik Zaštitarsko-ekološke udruge Čaplja. Potiče članove Udruge na suradnju s Međimurskom prirodom kroz aktivnosti i sudjelovanje na Hodnji uz Muru, Eko-kotliću na Trgu Međimurske prirode i dr. Kao šumar, profesionalno i u slobodno vrijeme brine o prirodi i šumskim staništima Međimurja. Uspješno je završio trening za prepoznavanje ptica za područje sjeverozapadne Hrvatske koji su organizirale Međimurska priroda i Udruga BIOM. Kao vijećnik Općine Podturen aktivno progovara i brine o ekološkoj problematici na području Općine, zalaže se za očuvanje ugroženih staništa kao što su tršćaci te svojom strašću prema prirodi dugi niz godina značajno doprinosi procesima zaštite prirode u Međimurskoj županiji. (Međimurska priroda)

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE