Međimurska hitna dobiva još jedan najsuvremeniji reanomobil za spašavanje života

Hitna pomoć oprema
U reanomobilima kojima se oprema naša Hitna nalaze se najsuvremeniji uređaji za spašavanje života

U okviru nastavka osuvremenjivanja voznog parka Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije, u ponedjeljak, 17. prosinca, biti će predano i treće vozilo za hitnu medicinsku pomoć (reanimobil) našem Zavodu za hitnu medicinu najavili su iz Međimurske županije.

Hitna pomoć
Zavod za hitnu medicinu već ima u svojem voznom parku reanomobile koji su predani na upotrebu ranije, a sada stiže još jedan

Reanimobil je kombinacija riječi reanimacija i mobilnost, tj. vozni prostor gdje se može obavljati reanimaciju u hodu i vožnji tijekom transporta vitalno ugroženog pacijenta iz bolnice ili intervencije.

– Unutar reanimobila se nalazi vrlo važna oprema poput defibrilatora, respiratora, EKG uređaja koji su važni za reanimaciju. Vozilo je opremljeno prema najsuvremenijim zadnjim standardima te ima specifičnosti poput rasvjetnih tijela koje su integrirana u vozilo, a unutra se nalaze dva akumulatora za punjenje uređaja, klimatizacijski sustav i GPS lokatori, opisao je impresivnu kvalitetu ovog vozila Tomislav Novinščak, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu.

Ostavi komentar