23.9 C
Čakovec
Utorak, 5 rujna, 2023

Međimurje pomaže Ukrajini: Uključite se u prikupljanju pomoći!

Međimurska županija šalje priopćenje za medije koje u nastavku u cijelosti objavljujemo. 

Međimurska županija aktivno se uključila u akciju pomoći stanovnicima Ukrajine, a radi što kvalitetnije i brže organizacije pomoći, u Velikoj vijećnici Međimurske županije održan je sastanak Stožera civilne zaštite Međimurske županije s gradonačelnicima, načelnicima i Gradskim društvom Crvenog križa Čakovec na kojem su dogovoreni daljnji koraci pružanja pomoći.

Mole se građani da doniraju samo potrepštine s popisa i dostave ih u svoj grad/općinu

Pozivaju se građani da se uključe u prikupljanje pomoći za izbjeglo i raseljeno stanovništvo uslijed ukrajinske krize nabavkom strogo ciljanih sljedećih potrepština: gotova konzervirana hrana, slane i slatke grickalice/slatkiši, mliječni namazi, mesni namazi, flaširana voda/sokovi, brašno/riža/kaša/šećer, tjestenina, ulje/ocat, trajno mlijeko, dječja hrana, pahuljice, Čokolino, higijenski ulošci, pasta za zube, četkica za zube, gelovi za tuširanje/šampon, dezodorans u spreju/sticku, toaletni papir/maramice, pelene/vlažne maramice, dječja odjeća i obuća, papuče/odjeća, obuća za ženske osobe (veličine: 36-44).

Molimo građane koji se žele uključiti u prikupljanje pomoći da doniraju čistu odjeću koja nije potrgana i koja je odmah spremna za korištenje, primjerena godišnjem dobu. Preporuka je odjeću sortirati prema spolu i veličini u zasebne vrećice na koje je potrebno napisati kome je namijenjena, npr. ženska osoba, vel. 39/M, radi lakše i brže raspodjele osobama u izbjeglištvu. Prikupljenu pomoć molimo da dostavite na području svojeg grada ili općine.

Također, građani koji žele ponuditi smještaj izbjeglom stanovništvu koje će stići u Hrvatsku, moraju se javiti svojim gradovima ili općinama kako bi ih se stavilo u evidenciju potencijalnih privremenih smještaja. Pozivamo građane koji mogu ponuditi svoje vikendice, kuće za odmor ili prazne kuće za privremeni smještaj da kontaktiraju općine i gradove, a pritom je važno da smještaj ima sanitarni čvor i kuhinju. 

U slučaju bilo kakvih dodatnih pitanja građani mogu kontaktirati Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec na kontakt broj 040/395-248.

 

Hrvatski Crveni križ pokrenuo je apel za pomoć izbjeglom i raseljenom stanovništvu uslijed ukrajinske krize. Svi oni koji žele pomoći, mogu to učiniti uplatom na žiro račun:

IBAN: HR0923600001503056530 

Poziv na broj odobrenja : 705 

Banka: Zagrebačka banka d.d., Zagreb, Trg bana J. Jelačića 10 

Primatelj: Hrvatski Crveni križ, Ulica Crvenog križa 14-16, Zagreb 

Za uplate iz inozemstva BIC (SWIFT) kod: ZABAHR2XXXX 

Donirati se može i putem aplikacija za mobilno bankarstvo koristeći 2D barkod.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
610SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE