Međimurje plin će grijati Zagrepčane?

Gradska plinara Zagreb Opskrba, čini se, prvi put u povijesti neće Zagrepčane opskrbljivati plinom. Naime, na natječaju Hrvatske energetske regulatorne agencije, na kojemu se opskrbljivači natječu za pojedina opskrbna područja, Gradska plinara navodno nije pobijedila, nego je najbolju ponudu za područje Zagreba dao mali distributer iz Međimurja, prenosi portal HRT.hr.

Gradska plinara Zagreb – Opskrba mogla bi izgubiti pravo da opskrbljuje Zagrepčane plinom, i to prvi put u 162 godine. Novi opskrbljivač mogao bi biti Međimurje plin, koji dosad nije poslovao u Zagrebu, piše portal N1.

Iako će se rezultati natječaja za odabir opskrbljivača javne usluge plinom objaviti u srijedu, već sada je u javnost procurila informacija da je Gradska plinara Zagreb Opskrba dala lošiju ponudu. Najpovoljniju je dalo Međimurje plin – 10 centi manje po megavatsatu od onoga što je ponudila Gradska plinara Opskrba, prenosi HRT.

– Direktor je objašnjavao da je to dogovarao s vlasnikom u suradnji s gradonačelnikom. Ne znam koje su to kompetencije i znanja gradonačelnika u plinskom biznisu da bi otišao tako rapidno s cijenom i ugrozio dobivanje natječaja za opskrbu plinom Grad Zagreb, rekao je Vlatko Kottnig, predsjednik Sindikata distribucije plina i plinske tehnike Hrvatske za portal HRT.

HERA je već jedan natječaj poništila kada je Međimurje plin krajem travnja dao povoljniju cijenu, piše N1.

Ako se natječaj ne poništi, prvi put u povijesti plinara u vlasništvu Grada Zagreba izgubit će opskrbu cijele metropole, prenosi HRT.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE