Međimurje-plin cjelokupnu dobit od oko 8,4 milijuna kuna raspoređuje općinama i gradovima

Cividini i Hranilović1
Ljerka Cividini, gradonačelnica Čakovca kao predstavnica najvećeg udjelničara vodila je Skupštinu društva. Do nje je direktor Međimurje-plina Nenad Hranilović.

Međimurje-plin je prošle godine izuzetno dobro poslovao te su ostvarili neto dobit od skoro 8,4 milijuna kuna. Grad Čakovec će sukladno svom vlasničkom udjelu dobiti na račun gotovo dva milijuna kuna. Grad Prelog preko 550. 000 kuna, a Grad Mursko Središće oko 500.000 kuna u proračun.

– Iza nas je dobra i uspješna poslovna godina kazao je Nenad Hranilović, direktor Međimurje plina. Ukupno je ostvareno preko 188 milijuna kuna ukupnih prihoda i preko 10 milijuna kuna bruto dobiti prije oporezivanja. Cjelokupni neto iznos dobiti od 8,4 milijuna  kuna isplaćujemo vlasnicima, međimurskim općinama i gradovima.

-Na to smo se odlučili da im pomognemo u korona krizi, obzirom da su proračuni općina i gradova prenapeti i da imaju jako puno obveza koje su proizašle iz krize, izazvane koronavirusom, kazao je.

Podsjetio je da je Međimurje-plin zadnjih deset godina na ovaj način vratio u općinske i gradske proračune gotovo 50 milijuna kuna dobiti.

-Međimurje plin je dokazao da se može nositi sa svim izazovima tržišta. I nema razloga da takva tvrtka bude razlog prodaje, naglasio je .

-I Nadzorni odbor i uprava protiv su toga da se Međimurje-plin prodaje, kazao je direktor Hranilović. I dalje imamo perspektivu ne samo u sektoru distribucije plinom, već i u energetskom sektoru, prije svega želimo iskoračiti na  energetski obnovljive izvore i u tome vidimo budućnost firme, najavio je.

 

Ostavi komentar