8.8 C
Čakovec
Utorak, 27 veljače, 2024

Međimurje Open 2023: Pregled najboljih natjecatelja i izvrsnih domaćina

Prošlo je deset dana od i više nego uspješnog održavanja jednog od najznačajnijih europskih jednodnevnih karate turnira – Međimurje Open 2023.

Svi dojmovi su se slegli, napravljene su sve analize i u organizatoru turnira, Karate klubu Globus i više su nego zadovoljni napravljenim. Više od tisuću natjecatelja (točnije 1018) koji su predstavljali 116 klubova iz 11 različitih država nastupalo je prve subote u rujnu u čakovečkoj dvorani Graditeljske škole.

„Dali smo sve od sebe, pomogli su nam brojni roditelji naših članova, prijatelji i simpatizeri da sve prođe u najboljem redu. Još jednu godinu za redom smo primali pohvale sa svih strana, a jedna delegacija nam je čak rekla kako nisu vjerovali da ćemo uspjeti nadmašiti prošlogodišnju fenomenalnu organizaciju – ali na kraju su i oni rekli kako je ovo najbolji turnir do sad“, s zadovoljstvom je izjavio predsjednik KK Globus Čakovec/Mala Subotica, Tomislav Magdalenić.

„Godine turnira su iza nas i sada smo već jedna prava, mala uhodana vojska. Nema problema kojeg ova ekipa nije znala riješiti“ poručio je. No, osim što su uspjeli da na jedan dan Čakovec i Međimurje budu prijestolnica europskog karatea Globusovci su pokazali da su više od odličnih organizatora. I na natjecateljskom planu klub je bio sjajan. „Uzeli smo čak 12 zlata, devet srebra i sedam bronci i bili daleko najbolji klub, ali smo se kao domaćin izuzeli iz poretka pa smo nagradu za najbolji klub prepustili Karate klubu Seki iz Slovenskih Konjica“, rekao je glavni trener, Dejan Slukić dodavši kako je drugi klub bio Ipon Zagreb, a treći Hercegovina također iz Zagreba.

Međimurje Open bio je ujedno i izborni turnir za seniore u borbama i katama, a za kadete, juniore i mlađe seniore kontrolni turnir. „Naši mladi natjecatelji odradili su sjajne nastupe u svojim kategorijama, a to najbolje oslikava količina osvojenih medalja“ naglasio je Slukić.

Sve u svemu 27. izdanje Međimurje Opena bilo je još jedan praznik sporta, praznik karate u Međimurju u kojem je redateljsku palicu, ali glavnu ulogu imao Karate klub Globus. Treba istaknuti kako je na otvorenju turnira treneru Vladi Bošnjak uručena svečana diploma za položeni crni pojas 8. dan.

Medalje su osvojili:

Šoltić Ervin –  zlato ml.kadeti +69, zlato kadeti +70
Trstenjak Aida – zlato kadetkinje -47,  zlato juniorke -48
Bermanec David – zlato ml.kadeti -54, srebro kadeti -55
Balog Tesa – zlato ml.učenice – 43kg, bronca učenice -44
Vurušić Tena – zlato učenice +54, bronca ml.kadetkinje -59
Dolar Martin – zlato cicibani +36kg
Posavec Lucija – zlato cicibanke -27kg
Brnadić Mara – zlato cicibanke -30kg
Strahija Sven – zlato juniori -76kg
Panić Tonka – srebro cicibanke -24kg
Šestak Dalia –srebro  ml.učenice -35kg
Slukić Petar – srebro ml.kadeti -64kg
Magdalenić Paulina – srebro ml.kadetkinje -59kg
Strahija Laura – srebro kadetkinje -61kg
Filipović Petar – bronca učenici +54,bronca ml.kadeti -69
Gulia Leona – bronca ml.seniorke -68kg
Filipović Ana – bronca ml.seniorke +68kg

Kate:

Globus – srebro ml.učenice kate ekipno
Tonka Panić – srebro ml.cicibanke kate B i zlato cicibanke kate B
Lucia Posavec – bronca ml.cicibanke kate B i srebro cicibanke kate B

 

Izvor i foto: Tomica Jakopec

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE