Međimurci se opraštaju od svojih dugogodišnjih svećenika

sveta-marija
Oproštaj od vlč. Pavla Markača

Vjernici iz Svete Marije, Belice, Orehovice i Trnovca samo su neki koji se ovih dana opraštaju od svojih svećenika i dočekuju njihove zamjenike. I dok neki, poput vlč. Pavla Markača odlaze u mirovinu drugi su raspoređeni po novim župama.

Evo tko sve napušta, odnosno dolazi u međimurske župe:

Vlč. dr. sc. Hrvoje Damiš razrješuje se službe župnog vikara u Župi sv. Jakoba Starijeg apostola u Prelogu i imenuje se biskupijskim povjerenikom za pastoral studenata i župnim upraviteljem u Župi Majke Božje Snježne u Trnovcu. Za župnog vikara dolazi vlč. Karlo Kruljac.

Vlč. Josip Hadrović razrješuje se službe župnika u Župi Majke Božje Snježne u Trnovcu i imenuje se na daljnji mandat biskupijskim ekonomom.

Vlč. Pavao Markač razrješuje se službe župnika u Župi Uznesenja BDM u Svetoj Mariji i umirovljuje, a zamjenjuje ga vlč. Leonardo Šardi.

Vlč. Damir Slamek razrješuje se službe župnika u Župi Majke Božje Fatimske u Orehovici, a zamjenjuje ga vlč. Nikola Markušić. 

Vlč. mr. sc. Stjepan Šoštarić razrješuje se službe župnika u Župi Uznesenja BDM u Belici, a zamjenjuje ga vlč. Mario Rukelj.

Fra Anđelko Rakhel, OFM, na prijedlog mjerodavnog poglavara, razrješuje se službe župnog vikara u Župi sv. Nikole biskupa u Čakovcu i imenuje se pastoralnim suradnikom u istoimenoj Župi.

Fra Željko Železnjak, OFM, na prijedlog mjerodavnog poglavara, razrješuje se službe župnika u Župi sv. Nikole biskupa u Čakovcu i imenuje se župnim vikarom u istoimenoj Župi.

Fra Josip Župan, OFM, na prijedlog mjerodavnog poglavara, razrješuje se službe župnog vikara u Župi sv. Nikole biskupa u Čakovcu i imenuje se župnikom u istoimenoj Župi.

 

Ostavi komentar