Medicinska sestra Katarina Ščavničar: Štrigovčanci su mi postali velika obitelj

Ispred novih prostorija općine, nekadašnje trgovine u centru mjesta, održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Štrigova povodom Dana općine u sklopu 31. Štrigovskih noći. Tom su prigodom predsjednik Općinskog vijeća Stjepan Pozderec, načelnik Stanislav Rebernik i njegov zamjenik Damir Kovačić uručili općinska priznanja istaknutim pojedincima iz općine.

Priznanje za nesebičan, dugogodišnji rad s pacijentima u Štrigovi dobila je medicinska sestra Katarina Ščavničar koja radi u ambulanti u centru mjesta. Prije Štrigove, 8 je godina radila na odjelu intenzivne njege u Čakovcu. S radom u Štrigovi započela je u svibnju 1987. Od te je godine uvijek na raspolaganju svojim štrigovskim pacijentima. Za to je vrijeme radila s mnoštvo doktora koji su se mijenjali, a ona je uvijek ostajala. Poznata je po tome što pacijentima zna pružiti utjehu, njegu i suosjećanje. Katarina je stalno zaslužna za osmjehe na licima pacijenata i ono što je najvažnije zna kako prenijeti vjeru u oporavak.

Počašćena sam što sam dobila općinsko priznanje. S mještanima sam bila i u dobrim i u lošim trenucima trideset i jednu godinu, koliko sam provela ovdje. Štrigovčanci su mi postali jedna velika obitelj – kazala nam je netom nakon dobivenog priznanja Katarina Ščavničar.

Ostavi komentar