Matiji Trstenjaku uručene prve donacije za kupnju novog bicikla!

Načelnik Općine Sveti Martin na Muri održao je jučer, 10. svibnja, prijem za NK Polet, BK Mura avantura i našeg biciklista reprezentativca Matiju Trstenjaka.

> Matiji Trstenjaku dan prije utrke iz zatvorene garaže ukraden skupocjeni bicikl

Prvi put smo se u povijesti ove općine okupili na ovom druženju s nositeljima sporta u našoj općini, s Nogometnim klubom Polet i Biciklističkim klubom Mura Avantura. Pozvali smo Vas da vam pružimo podršku i da vam zahvalimo na promociji naše općine i sporta, rekao je uvodno načelnik Srša

– NK Polet je institucija u našoj općini, klub koji ima tradiciju i drago mi je da je dobio vodstvo koji razvija klub, sportske terene i cijelo to područje, ima velike zamisli i ideje. Ovamo dovode reprezentacije i velike klubove, dodao je u nastavku te im je čestitao na dosadašnjim sportskim uspjesima, posebice seniorskoj ekipi.  

Biciklistički klub Mura avantura na području Općine Sveti Martin na Muri djeluje od 2008. godine. 

Nositelj su kvalitete u biciklizmu. Klub jako dobro radi, imqa odlično rukovodstvo i članove kluba. Tu je i Matija Trstenjak naš reprezentativac uz kojeg su prisutni i njegovi roditelji. On je naš ponos i zato je i dobio općinsko priznanje prošle godine. Državni si reprezentativac i  imaš olimpijsku kategorizaciju, što nije mala stvar. Nažalost, prije nekoliko dana dogodio se nemili događaj u Austriji, krađa bicikla, i kao općina odlučili smo da ti pomognemo u nabavci novog bicikla, naglasio je svetomartinski načelnik

Tom je prigodom načelnik Martin Srša za nabavku novog bicikla Matiji Trstenjaku uručio donaciju od 10.000 kuna, a direktor Turističke zajednice Općine Sveti Martin na Muri David Novinščak donaciju od 2000 kuna. 

NK-u Polet pak je uručeno ovom prilikom 5000 kuna, no predsjednik Poleta Miroslav Novinščak se odrekao tog novca te je rekao da će u ovom slučaju pokazati solidarnost te taj novac dati Matiji Trstenjaku. 

– Zahvalio bih na podršci našem vodstvu općine, no ja imam jednu drugu ideju. Pošto jako cijenim mlade i njihov rad u županiji i općini NK Polet će se odreći 5000 kuna u korist Matije Trstenjaka, da pomognemo kupnji bicikla. Mi za 5000 kuna nećemo propasti, a vama će tih 5000 kuna puno koristiti. Jedni drugima moramo biti podrška i u dobru i u zlu, rekao je predsjednik NK-a Polet Miroslav Novinščak i dodao da će i preko svoje vlastite firme pomoći novčanim sredstvima u nabavci novog bicikla.  

Prisutnima se obratio i predsjednik BK Mura avantura Željko Rob, koji je također istaknuo da će u suradnji sa Savezom pomoći nabavci novog bicikla. 

Više donosimo u TJEDNIKU MEĐIMURSKE NOVINE koje od petka, 13. svibnja, možete nabaviti na prodajnim mjestima diljem Međimurja. 

Foto: Sanja Heric

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE