Matija Žvorc, nadareni kuhar iz Turčišća, tri tjedna kuha na Tenerifima

Matija Žvorc iz Turčišća 18-godišnji je kuhar s velikim potencijalom. To je prepoznala i Srednja škola Prelog koja osim prakse u školi nudi i priliku za inozemnu praksu, stoga je Matija u sklopu projekta ERASMUS+ postao jedan od 16 učenika koji su zadovoljili sve potrebne uvjete i dobili priliku za inozemnu praksu na Kanarskim otocima, odnosno otoku Tenerife. 

– Srednju školu završio sam prošle godine i već je tada trebala ići jedna grupa u Španjolsku, a druga u Francusku, no zbog pandemije je sve bilo otkazano. Sada su nam se povratno javili i ponudili da zasluženu praksu odradimo sad ako želimo, bez obzira što smo školu već završili. Volim upoznavati druge kulture i kuhinje, pa sam bez razmišljanja prihvatio ponudu. Na otoku Tenerife tri tjedna ću kuhati u restoranu Edelweiss. Govorni jezici su španjolski i engleski, pa komunikacija nije problem jer znam engleski, kaže Matija. 

Više o mladom kuharu iz Turčišća pročitajte u našem novom aktualnom broju Međimurskih novina koje možete nabaviti diljem Međimurja od petka, 12. ožujka!

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE